Recepten
Tom kha kai kabeljauw
Ingrediënten voor Thaise vissoep met kabeljauw (± 4 personen) Aromatische basis: 1 stuk verse gember (± 5 cm), in plakjes, met schil 2 stengels citroengras, gekneusd 2 eetlepels zonnebloemolie Groenten & smaakmakers: 2 uien, grof gesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 rode chilipepers, in ringen (verwijder zaadjes voor minder pittig) 1 liter visbouillon 1 theelepel korianderpoeder 1 theelepel komijnpoeder 2 eetlepels vissaus 4 limoenblaadjes (kaffir lime leaves) 200 ml kokosmelk Sap van 1 limoen Vis & garnituur: 400–500 g kabeljauwfilet, in grote stukken gesneden Optioneel garnituur: Taugé (sojascheuten) Korianderblaadjes Lente-ui, in ringen Rode chili voor extra pit Rijst of noedels als vulling Stap 1 Zet de omnicooker op Sear/Sauté en stoof de gember en het citroengras met schil aan in wat zonnebloemolie. Stap 2 Voeg na een 10-tal minuten de uien, knoflook en rode pepertjes toe en stoof deze verder mee gaar. Stap 3 Zet de omnicooker op Soup, Stel de timer in op 1 uur en de temperatuur op 75°C. Bevochtig met de visbouillon en voeg korianderpoeder, komijnpoeder en vissaus toe. Stap 4 Voeg na een 1 uur de limoenblaadjes toe, zet het deksel erop en laat alles een paar uur trekken. Zet de omnicooker in die tijd uit. Stap 5 Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en laat opwarmen met de Soup functie. Zet de omnicooker terug op 75°C en laat 30 minuten opwarmen. Stap 6 Voeg de garnituren toe, leg de kabeljauw erbij en laat de vis 15 minuten mee garen in de soep. Dien op in soepkommetjes en werk af met garnituren naar keuze.
Kom meer te wetenPasta vongole
Ingrediënten (± 4 personen) 200 g orzo (kleine rijstvormige pasta) 200 ml groentebouillon 100 ml witte wijn 6-8 sjalotjes, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 rood pepertje, fijngehakt 1 theelepel sambal (of naar smaak) 3-4 rijpe tomaten, gepeld, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes gesneden 300 g schelpjes (zoals venusschelpen of kokkels), schoongemaakt Kruiden: (bijvoorbeeld verse peterselie of basilicum), fijngehakt Sap van 1 citroen Citroenzeste (geraspte schil van 1 citroen), om te bestrooien Stap 1 Zet de omnicooker op Sauce en bak de sjalotjes aan met de look, het pepertje en de sambal. Stap 2 Blus met de groentebouillon en de witte wijn en breng aan de kook. Zet de omnicooker op Simmer en stel de temperatuur in op 95°C. Stap 3 Voeg de orzo toe en kook de pasta gaar in zo’n 15 minuten. Stap 4 Pel intussen de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes. Stap 5 Voeg de tomaten, kruiden, citroensap en schelpjes toe en zet de omnicooker op Steam. Laat even stomen tot de schelpjes open staan. Stap 6 Bestrooi met de zeste van de citroen.
Kom meer te wetenKoninginnenhapje
Ingrediënten (voor ± 4 personen): Vlees: 2 kipfilets, in dunne reepjes gesneden 250 g gemengd gehakt (rund/varken of kip), gekruid met peper en zout, tot kleine balletjes gerold Groenten en smaakmakers: 1 ui, fijngesneden 1 teentje knoflook, fijngehakt 100 g knolselder, in blokjes 1 stengel bleekselderij, in stukjes 1 kleine prei, in ringen Voor het bakken: 1 eetlepel boter 1 eetlepel olijfolie Voor de saus: 1 eetlepel bloem 1 theelepel kerriepoeder (meer naar smaak) 500 ml kippenbouillon 200 ml kokosmelk Stap 1 Snijd de kipfilets in dunne reepjes, kruid het gehakt met peper en zout en maak er kleine balletjes van. Stap 2 Zet de omnicooker op Sear/Sauté, voeg de boter en de olijfolie toe en stoof hierin eerst de balletjes tot ze mooi kleuren. Roer voorzichtig om. Schep ze uit de pot en zet opzij. Stap 3 Bak nu de kipreepjes rondom mooi bruin. Stap 4 Voeg de ui, knolselder en look toe en laat deze even mee stoven. Stap 5 Voeg de bloem en het kerriepoeder toe en roer dit er even goed doorheen. Stap 6 Zet de omnicooker op Sauce en voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bleekselder, prei en balletjes toe en laat alles even 15 tot 20 minuten zachtjes gaar stoven. Voeg als laatste de kruiden toe en vul de bladerdeeggebakjes met de ragout.
Kom meer te wetenPastaschotel met broccolirijst en scampi
Ingrediënten: Scampi’s Arachideolie Water Zout Pasta (macaroni) Broccoli Geraspte kaas Kruidenkaas (potje) Peper van de molen Stap 1 Stel de omnicooker in op de Stir-Fry stand. Wanneer het signaal gaat, voeg je de arachideolie toe en bak je heel kort de scampi’s. Kruid met peper en zout. Haal daarna de scampi’s uit de pot en zet opzij. Stap 2 Stel de omnicooker in op 150°C. Voeg het water en een snuifje zout toe en wacht tot het water kookt. Voeg daarna de pasta toe en meng alles door elkaar. Stel de timer in op 12 minuten en roer af en toe eens. De macaroni moet je niet afgieten. Is de macaroni toch nog niet gaar, laat die dan nog even zachtjes verder garen op 100°C. Stap 3 Ondertussen kan je de broccoli in rijstvlokjes hakken met een keukenprocessor/hakmolentje. Rasp ook de kaas in kleine stukjes. Stap 4 Wanneer de pasta gaar is, meng je de broccolirijst erdoor en laat deze even mee garen met de pasta. Verdeel de geraspte kaas en het potje kruidenkaas over het mengsel en voeg de scampi’s toe. Laat nog een paar minuutjes doorwarmen. Stap 5 Werk het geheel af met peper van de molen. Quick tip Je kan deze schotel nog extra afwerken met erwtjes, blaadjes rucola of spinazie.
Kom meer te weten