Pasta vongole

Edwin Vinke – De Kromme Watergang
30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • ½ rood pepertje, fijngesneden
  • ½ tl sambal
  • 1 dl groentebouillon
  • ½ dl witte wijn
  • 200 g orzo (Griekse Pasta)
  • 1 kg vongole, grondig gespoeld
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 bosje basilicum, fijngesneden
  • 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
  • 1 bosje lavas, fijngesneden
  • sap en zeste van 1 citroen (bij voorkeur bio, want je gebruikt de schil)

Voorbereiding

Stap 1

Zet de omnicooker op Sauce en bak de sjalotjes aan met de look, het pepertje en de sambal.

Stap 2

Blus met de groentebouillon en de witte wijn en breng aan de kook. Zet de omnicooker op Simmer en stel de temperatuur in op 95°C. 

Stap 3

Voeg de orzo toe en kook de pasta gaar in zo’n 15 minuten.  

Stap 4

Pel intussen de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes.  

Stap 5

Voeg de tomaten, kruiden, citroensap en schelpjes toe en zet de omnicooker op Steam. Laat even stomen tot de schelpjes open staan. 

Stap 6

Bestrooi met de zeste van de citroen.

Toon meer