Doorgaan naar artikel
Pasta vongole

Pasta vongole

 

Ingrediënten (± 4 personen)

  • 200 g orzo (kleine rijstvormige pasta)
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 6-8 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rood pepertje, fijngehakt
  • 1 theelepel sambal (of naar smaak)
  • 3-4 rijpe tomaten, gepeld, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 300 g schelpjes (zoals venusschelpen of kokkels), schoongemaakt
  • Kruiden: (bijvoorbeeld verse peterselie of basilicum), fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Citroenzeste (geraspte schil van 1 citroen), om te bestrooien

Stap 1

Zet de omnicooker op Sauce en bak de sjalotjes aan met de look, het pepertje en de sambal.

Stap 2

Blus met de groentebouillon en de witte wijn en breng aan de kook. Zet de omnicooker op Simmer en stel de temperatuur in op 95°C. 

Stap 3

Voeg de orzo toe en kook de pasta gaar in zo’n 15 minuten.  

Stap 4

Pel intussen de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes.  

Stap 5

Voeg de tomaten, kruiden, citroensap en schelpjes toe en zet de omnicooker op Steam. Laat even stomen tot de schelpjes open staan. 

Stap 6

Bestrooi met de zeste van de citroen.

Vorige post Volgende bericht