Ingrediënten
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 teentjes look, fijngesneden
- ½ rood pepertje, fijngesneden
- ½ tl sambal
- 1 dl groentebouillon
- ½ dl witte wijn
- 200 g orzo (Griekse Pasta)
- 1 kg vongole, grondig gespoeld
- 3 rijpe tomaten
- 1 bosje basilicum, fijngesneden
- 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
- 1 bosje lavas, fijngesneden
- sap en zeste van 1 citroen (bij voorkeur bio, want je gebruikt de schil)
Voorbereiding
Stap 1
Zet de omnicooker op Sauce en bak de sjalotjes aan met de look, het pepertje en de sambal.
Stap 2
Blus met de groentebouillon en de witte wijn en breng aan de kook. Zet de omnicooker op Simmer en stel de temperatuur in op 95°C.
Stap 3
Voeg de orzo toe en kook de pasta gaar in zo’n 15 minuten.
Stap 4
Pel intussen de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes.
Stap 5
Voeg de tomaten, kruiden, citroensap en schelpjes toe en zet de omnicooker op Steam. Laat even stomen tot de schelpjes open staan.
Stap 6
Bestrooi met de zeste van de citroen.
Toon meer