Ingrediënten (± 4 personen)
- 200 g orzo (kleine rijstvormige pasta)
- 200 ml groentebouillon
- 100 ml witte wijn
- 6-8 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rood pepertje, fijngehakt
- 1 theelepel sambal (of naar smaak)
- 3-4 rijpe tomaten, gepeld, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes gesneden
- 300 g schelpjes (zoals venusschelpen of kokkels), schoongemaakt
- Kruiden: (bijvoorbeeld verse peterselie of basilicum), fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- Citroenzeste (geraspte schil van 1 citroen), om te bestrooien
Stap 1
Zet de omnicooker op Sauce en bak de sjalotjes aan met de look, het pepertje en de sambal.
Stap 2
Blus met de groentebouillon en de witte wijn en breng aan de kook. Zet de omnicooker op Simmer en stel de temperatuur in op 95°C.
Stap 3
Voeg de orzo toe en kook de pasta gaar in zo’n 15 minuten.
Stap 4
Pel intussen de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes.
Stap 5
Voeg de tomaten, kruiden, citroensap en schelpjes toe en zet de omnicooker op Steam. Laat even stomen tot de schelpjes open staan.
Stap 6
Bestrooi met de zeste van de citroen.