Koninginnenhapje

Chef Edwin Vinke, 2-sterrenchef van restaurant De Kromme Watergang (NL) houdt van een goeie klassieker en deelt met veel plezier zijn vereenvoudigd en exotisch recept van het befaamde koninginnenhapje.
50 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 30 g olijfolie
  • 200 g gehakt
  • 4 scharrelkipfilets, in reepjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • ¼ knolselder, fijngesneden
  • 60 g bloem
  • 20 g kerriepoeder
  • 1 l kippenbouillon
  • 200 g kokosmelk
  • ½ bleekselder, fijngesneden
  • 1 prei, fijngesneden
  • ½ bosje lavas, fijngesneden
  • ½ bosje kervel, fijngesneden
  • ½ bosje platte peterselie, fijngesneden
  • peper en zout

Garnituur

  • bladerdeegbakje

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de kipfilets in dunne reepjes, kruid het gehakt met peper en zout en maak er kleine balletjes van.  

Stap 2

Zet de omnicooker op Sear/Sauté, voeg de boter en de olijfolie toe en stoof hierin eerst de balletjes tot ze mooi kleuren. Roer voorzichtig om. Schep ze uit de pot en zet opzij. 

Stap 3

Bak nu de kipreepjes rondom mooi bruin. 

Stap 4

Voeg de ui, knolselder en look toe en laat deze even mee stoven. 

Stap 5

Voeg de bloem en het kerriepoeder toe en roer dit er even goed doorheen. 

Stap 6

Zet de omnicooker op Sauce en voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bleekselder, prei en balletjes toe en laat alles even 15 tot 20 minuten zachtjes gaar stoven. Voeg als laatste de kruiden toe en vul de bladerdeeggebakjes met de ragout. 

Toon meer