Ingrediënten
- 200 g scampi’s (gepeld en ontdarmd)
- peper en zout
- 750 ml water
- 200 g volkorenmacaroni
- 2 el arachideolie
- 1 broccoli
- 100 g oude kaas in blok (of gemalen kaas)
- 1 potje kruidenkaas
- peper van de molen
Voorbereiding
Stap 1
Stel de omnicooker in op de Stir-Fry stand. Wanneer het signaal gaat, voeg je de arachideolie toe en bak je heel kort de scampi’s. Kruid met peper en zout. Haal daarna de scampi’s uit de pot en zet opzij.
Stap 2
Stel de omnicooker in op 150°C. Voeg het water en een snuifje zout toe en wacht tot het water kookt. Voeg daarna de pasta toe en meng alles door elkaar. Stel de timer in op 12 minuten en roer af en toe eens. De macaroni moet je niet afgieten. Is de macaroni toch nog niet gaar, laat die dan nog even zachtjes verder garen op 100°C.
Stap 3
Ondertussen kan je de broccoli in rijstvlokjes hakken met een keukenprocessor/hakmolentje. Rasp ook de kaas in kleine stukjes.
Stap 4
Wanneer de pasta gaar is, meng je de broccolirijst erdoor en laat deze even mee garen met de pasta. Verdeel de geraspte kaas en het potje kruidenkaas over het mengsel en voeg de scampi’s toe. Laat nog een paar minuutjes doorwarmen.
Stap 5
Werk het geheel af met peper van de molen.
Quick tip
Je kan deze schotel nog extra afwerken met erwtjes, blaadjes rucola of spinazie.