Ingrediënten
- 4 stukken kabeljauwfilet van elk 100 g
- 50 g gember, fijngesneden
- 50 g citroengras, fijngesneden
- 250 g uien, fijngesneden
- 2 limoenblaadjes
- 3 teentjes look, fijngesneden
- 2 rode pepertjes, fijngesneden
- 1,5 l visbouillon
- 10 g korianderpoeder
- 10 g komijnpoeder
- 200 g vissaus
- sap en zeste van 2 limoenen
- ½ l kokosmelk
- Zonnebloemolie
- peper en zout
Garnituur
- champignons
- daikon
- lente-ui
- prei
- koriander
- lavas
- Eventueel gekookte basmatirijst.
Voorbereiding
Stap 1
Zet de omnicooker op Sear/Sauté en stoof de gember en het citroengras met schil aan in wat zonnebloemolie.
Stap 2
Voeg na een 10-tal minuten de uien, knoflook en rode pepertjes toe en stoof deze verder mee gaar.
Stap 3
Zet de omnicooker op Soup, Stel de timer in op 1 uur en de temperatuur op 75°C. Bevochtig met de visbouillon en voeg korianderpoeder, komijnpoeder en vissaus toe.
Stap 4
Voeg na een 1 uur de limoenblaadjes toe, zet het deksel erop en laat alles een paar uur trekken. Zet de omnicooker in die tijd uit.
Stap 5
Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en laat opwarmen met de Soup functie. Zet de omnicooker terug op 75°C en laat 30 minuten opwarmen.
Stap 6
Voeg de garnituren toe, leg de kabeljauw erbij en laat de vis 15 minuten mee garen in de soep.
Dien op in soepkommetjes en werk af met garnituren naar keuze.