Ingrediënten voor Thaise vissoep met kabeljauw (± 4 personen)
Aromatische basis:
- 1 stuk verse gember (± 5 cm), in plakjes, met schil
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Groenten & smaakmakers:
- 2 uien, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode chilipepers, in ringen (verwijder zaadjes voor minder pittig)
- 1 liter visbouillon
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels vissaus
- 4 limoenblaadjes (kaffir lime leaves)
- 200 ml kokosmelk
- Sap van 1 limoen
Vis & garnituur:
- 400–500 g kabeljauwfilet, in grote stukken gesneden
-
Optioneel garnituur:
- Taugé (sojascheuten)
- Korianderblaadjes
- Lente-ui, in ringen
- Rode chili voor extra pit
- Rijst of noedels als vulling
Stap 1
Zet de omnicooker op Sear/Sauté en stoof de gember en het citroengras met schil aan in wat zonnebloemolie.
Stap 2
Voeg na een 10-tal minuten de uien, knoflook en rode pepertjes toe en stoof deze verder mee gaar.
Stap 3
Zet de omnicooker op Soup, Stel de timer in op 1 uur en de temperatuur op 75°C. Bevochtig met de visbouillon en voeg korianderpoeder, komijnpoeder en vissaus toe.
Stap 4
Voeg na een 1 uur de limoenblaadjes toe, zet het deksel erop en laat alles een paar uur trekken. Zet de omnicooker in die tijd uit.
Stap 5
Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en laat opwarmen met de Soup functie. Zet de omnicooker terug op 75°C en laat 30 minuten opwarmen.
Stap 6
Voeg de garnituren toe, leg de kabeljauw erbij en laat de vis 15 minuten mee garen in de soep.
Dien op in soepkommetjes en werk af met garnituren naar keuze.