Brusselse wafels

Mmmmm, luchtige Brusselse wafels, met slagroom en vers fruit. Het ideale dessert.
45 minuten bakken, 45 minuten laten rusten
10 wafels

Ingrediënten

  • 25 g verse gist
  • 500 g melk, lauw
  • 500 g water, lauw
  • 4 eieren, gesplitst
  • 600 g patisseriebloem
  • 1 snuifje zout
  • 200 g lauwe, gesmolten boter

Voor erbij

  • Poedersuiker
  • Slagroom of crème chantilly
  • Vers fruit
  • Warme chocoladesaus

Voorbereiding

Stap 1

Meng de gist met de lauwe melk en het lauwe water. Laat 10 minuten rusten zodat de gist in werking kan treden.  

Stap 2

Klop de eidooiers met een garde luchtig op en meng door het gistmengsel. 

Stap 3

Roer er de patisseriebloem en het zout onder

Stap 4

Klop de eiwitten schuimig en spatel ze in 3 keer onder het beslag. 

Stap 5

Roer er de gesmolten boter onder. 

Stap 6

Dek het deeg af en laat 45 minuten rusten op een warme tochtvrije plaats. 

Stap 7

Leg de platen voor de Liège wafels in je GreenPan wafelijzer en kies met de settingsknop voor Liège. Kies hoe licht/donker je jouw wafeltjes wil, begin eventueel aan de lichtere kant en laat indien nodig wat bruiner bakken. Kies met de Texture knop of je zachte dan wel krokante wafeltjes wil. Druk op Start. Het voorverwarmen start en van zodra je wafelijzer de vereiste temperatuur bereikt heeft, zal er een geluidssignaal te horen zijn. 

Stap 8

Bak telkens 2 Brusselse wafels en hou ze warm in de oven op 100°C. 

Stap 9

Serveer ze met slagroom, vers fruit en warme chocoladesaus

Voor de crème chantilly 

120 ml slagroom 

60 g gecondenseerde melk 

60 g mascarpone 

Zaadjes uit ½ vanillepeul 

Toon meer