Ingrediënten (± 4 personen):
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 teentje look (knoflook), fijngehakt
- 1 à 2 snufjes saffraandraadjes
- 2 eetlepels maïsolie
- 250 g risottorijst (zoals arborio of carnaroli)
- 100 ml droge witte wijn
- 750 ml kippenbouillon (warm)
- 1 eetlepel gezouten boter (om op het einde toe te voegen)
Stap 1
Selecteer de Sear/Sauté stand op de omnicooker.
Stap 2
Stoof de sjalot, look en saffraan aan in de maïsolie.
Stap 3
Voeg de rijst toe en laat 5 minuten goed mee aanbakken.
Stap 4
Blus met de wijn en laat volledig inkoken.
Stap 5
Voeg nu de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Stap 6
Schakel over op de White Rice stand en zet de timer op 45 minuten.
Stap 7
Voeg wanneer de rijst klaar is de gezouten boter toe en serveer meteen.
Quick tips
Spoel de rijst niet voor dit recept, je hebt het aanwezige zetmeel nodig om een romige rijst te krijgen.
Deze rijst past zeer goed bij gegrilde kip of vis.