Doorgaan naar artikel

Recepten

Tom kha kai kabeljauw

Tom kha kai kabeljauw

  Ingrediënten voor Thaise vissoep met kabeljauw (± 4 personen) Aromatische basis: 1 stuk verse gember (± 5 cm), in plakjes, met schil 2 stengels citroengras, gekneusd 2 eetlepels zonnebloemolie Groenten & smaakmakers: 2 uien, grof gesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 rode chilipepers, in ringen (verwijder zaadjes voor minder pittig) 1 liter visbouillon 1 theelepel korianderpoeder 1 theelepel komijnpoeder 2 eetlepels vissaus 4 limoenblaadjes (kaffir lime leaves) 200 ml kokosmelk Sap van 1 limoen Vis & garnituur: 400–500 g kabeljauwfilet, in grote stukken gesneden Optioneel garnituur: Taugé (sojascheuten) Korianderblaadjes Lente-ui, in ringen Rode chili voor extra pit Rijst of noedels als vulling Stap 1 Zet de omnicooker op Sear/Sauté en stoof de gember en het citroengras met schil aan in wat zonnebloemolie.   Stap 2 Voeg na een 10-tal minuten de uien, knoflook en rode pepertjes toe en stoof deze verder mee gaar.  Stap 3 Zet de omnicooker op Soup, Stel de timer in op 1 uur en de temperatuur op 75°C. Bevochtig met de visbouillon en voeg korianderpoeder, komijnpoeder en vissaus toe.   Stap 4 Voeg na een 1 uur de limoenblaadjes toe, zet het deksel erop en laat alles een paar uur trekken. Zet de omnicooker in die tijd uit.  Stap 5 Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en laat opwarmen met de Soup functie. Zet de omnicooker terug op 75°C en laat 30 minuten opwarmen.  Stap 6 Voeg de garnituren toe, leg de kabeljauw erbij en laat de vis 15 minuten mee garen in de soep.    Dien op in soepkommetjes en werk af met garnituren naar keuze.

Kom meer te weten