Doorgaan naar artikel
Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes

Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes

 

Ingrediënten

Voor de soep:

  • 1 grote ui, grofgehakt
  • Boter (om in te stoven)
  • 2 stengels selderij, in stukken
  • 1 prei, in stukken
  • 1 pastinaak, in stukken
  • 1 pompoen (bijvoorbeeld Hokkaido), gehalveerd, pitten verwijderd, in grote stukken
  • 2-3 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd
  • Kruidentuil (tijm en laurier)
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • Groentebouillon (voldoende om de groenten te overgieten, ongeveer 1 liter)

Voor de balletjes:

  • Gehakt (bijvoorbeeld runds- of half-om-half)
  • 2 eierdooiers
  • Paneermeel (hoeveelheid naar behoefte om het gehakt te binden)
  • 100 g chorizo, in kleine blokjes
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Boter (om in te bakken)
  • Peper en zout
  • Optioneel: paprikapoeder (voor garnering)

De soep:

Stap 1

Neem een grote pot, stoof de grofgehakte ui glazig in wat boter. Snij de selder en de prei ondertussen in stukken, en stoof mee met de ui.

Stap 2

Snij de pastinaak in stukken en voeg ze toe aan de pot.

Stap 3

Halveer de pompoen, verwijder de pitjes, snij in grote stukken en stoof mee aan.

Stap 4

Pel en kneus de knoflook, en maak een kruidentuil van tijm en laurier. Voeg toe aan de groenten. Breng de groenten verder op smaak met de garam masala, currypoeder en kurkuma.

Stap 5

Overgiet de groenten met de groentebouillon en laat minstens 40 min pruttelen onder een deksel.

Stap 6

Mix de soep fijn.

 

De balletjes:

Stap 1

Vermeng het gehakt met de eigelen en het paneermeel. Kruid af met peper en zout.

Stap 2

Snij de chorizo in kleine blokjes, snij de peterselie fijn en meng onder het gehakt.

Stap 3

Rol kleine soepballetjes van het gehakt en bak ze gaar in een beetje boter.

Stap 4

Serveer de soep met de gebakken chorizoballetjes, peterselie en eventueel paprikapoeder.

Vorige post Volgende bericht