Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
- 300 g bloem
- 3 eieren
- 750 ml melk
- 3 vanillestokjes
- 3 vanillestokjes
- Arachideolie
- Zout
Voor de vulling:
- 375 ml volle room (+40% vetgehalte)
- 187 g suiker
- 750 g mascarpone
Voor de chocoladeganache:
- 250 g donkere chocolade, in stukjes
- 250 ml volle room
- 3 eetlepels boter
Voorbereiding
Pannenkoeken:
Stap 1
Doe de melk, bloem en eieren in een kom. Roer goed tot je een glad beslag krijgt.
Stap 2
Snij de vanillestokjes overlangs in twee, schraap de zaadjes eruit met een mes, voeg ze toe aan het beslag en roer ze er goed door.
Stap 3
Smelt de boter op een zacht vuur en voeg ze vervolgens samen met een snufje zout toe aan het beslag.
Stap 4
Schenk een beetje arachideolie in je antikleefpan, laat de pan goed warm worden en bakken maar!
Vulling:
Stap 1
Schenk de room en suiker in een mengbeker, en klop op tot een luchtige slagroom.
Stap 2
Voeg de mascarpone toe, meng goed tot je geen klontertjes meer ziet en je vulling is klaar!
Chocolate ganache:
Stap 1
Doe de chocolade en room in een kom. Plaats de kom boven een pot met warm water en laat smelten.
Stap 2
Roer de chocolade en de room door elkaar, voeg 3 eetlepels boter toe en meng goed. De chocoladeganache is nu klaar!
De taart:
Stap 1
Begin met de eerste pannenkoek en bestrijk deze gelijkmatig met de vulling. Leg er een nieuwe pannenkoek bovenop en bestrijk opnieuw met de vulling. Zo ga je verder tot je een mooie stapel gebouwd hebt.
Stap 2
Overgiet de stapel pannenkoeken met de chocoladeganache.
Stap 3
Werk af met toefjes slagroom