Ingrediënten
- 2 aubergines
- 3 uien
- 6 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 laurierblaadje
- 4 takjes rozemarijn
- Een bosje basilicum
- 2 mooie rode paprika's
- 3 courgettes
- 50 g verse geitenkaas (verkruimeld)
- Zout en peper
Voorbereiding
Stap 1
Snij de aubergines in de lengte door, bestrooi met zout en laat 1 uur staan zodat het zout de bittere sappen kan opnemen.
Spoel goed af en dep droog.
Snij de uien in ringen. Snij de tomaten in de helft en gooi de pitjes weg. Snij het tomatenvlees in stukken. Pel de teentjes knoflook en plet ze.
Stap 2
Verwarm 2 tl olijfolie in een steelpan en bak de uien en knoflook 7 minuten, tot ze zacht zijn.
Doe er de tomaten, het laurierblaadje, de rozemarijntakjes, het basilicum en het zout bij en laat 15 minuten koken.
Verhoog het vuur zodat het teveel aan vocht kan verdampen.
Neem van het vuur en laat een beetje afkoelen.
Stap 3
Snij de rode paprika's in de lengte in vier en gooi de zaadlijsten weg.
Snij elke courgette in de lengte in dunne plakjes en gooi de buitenste plakjes weg. Strijk de aubergine, rode paprika en courgette in met olijfolie en rooster in de grillpan, tot ze gaar zijn en strepen dragen.
Stap 4
Maak laagjes van aubergine en rode paprika, gevolgd door een laagje tomatensaus, meer rode paprika, aubergine en courgette, en eindig met een schep tomatensaus, wat verkruimelde geitenkaas, een takje rozemarijn en een basilicumblaadje.
Dien warm of koud op.