Doorgaan naar artikel

Recepten

Kaasfondue

Kaasfondue

  INGREDIËNTEN: 1 teentje knoflook, doorgesneden 300 ml droge witte wijn 1 el kirsch (kersenbrandewijn, optioneel) 2 tl maïszetmeel 1 mespuntje versgeraspte nootmuskaat Zwarte peper, naar smaak 200 g geraspte emmentaler 200 g geraspte gruyère Stap 1 Wrijf de binnenpan van de slowcooker in met een doorgesneden teentje knoflook. Dit geeft de kaasfondue extra smaak. Schenk er vervolgens 3 dl droge witte wijn in. Doe het deksel op de pan en zet de slowcooker dan 45 minuten op hoog. Stap 2 Meng in een kommetje de kirsch en het maïszetmeel tot een glad papje. Roer een mespuntje verse nootmuskaat en een royale hoeveelheid zwarte peper door het mengsel. Stap 3 Roer het papje door de hete wijn tot het mengsel ingedikt en glad is. Het maïszetmeel zorgt ervoor dat de kaasfondue later niet gaat schiften. Stap 4 Strooi de geraspte emmentaler en de gruyère in de wijn en roer tot de kaas helemaal gesmolten is. Zet de slowcooker op laag en blijf roeren tot het mengsel goed gemengd en glad is.  Stap 5 Voeg wat extra wijn toe als je de fondue te dik vindt. Je kunt hem nu serveren of een uur warm houden op laag. Tip Ook heerlijk met stukjes aardappel of geroosterde groenten. 

Kom meer te weten
Wentelteefjes

Wentelteefjes

  Ingrediënten Boter (voor het invetten van de slowcooker, ongeveer een klontje) Brood (bij voorkeur een stevige soort, in dikke sneden gesneden) Eieren Melk Room Kristalsuiker Vanille-extract Zout Kaneel Nootmuskaat Poedersuiker (voor garnering) Esdoornsiroop (voor serveren) Vers fruit (optioneel, voor erbij) Stap 1 Leg een klontje boter in de slowcooker. Selecteer de Slow Cook LO stand en stel de timer in op 2.5 uur. Laat de boter smelten en wrijf ze dan over het oppervlak van je slowcooker.  Stap 2 Snij het brood in dikke sneden en snij elke snede in 4 stukken. Verdeel het brood over de slowcooker. Stap 3 Meng de eieren, melk, room, kristalsuiker, het vanille-extract, zout, de kaneel en nootmuskaat in een mengkom. Giet over het brood en zet het deksel op de slowcooker. Stap 4 Serveer warm of lauw met poedersuiker, esdoornsiroop en vers fruit. 

Kom meer te weten
Zalm met gestoofde venkel

Zalm met gestoofde venkel

  Ingrediënten (± 2-3 personen): 2 venkelknollen 1 ui, gesnipperd 1 theelepel venkelzaadjes Olijfolie (scheutje om te bakken) 400-500 g zalmfilet (bij voorkeur met huid) Peper en zout, naar smaak Een paar takjes verse dille Stap 1 Zet de slowcooker op Brown/Sauté en stel de temperatuur in op 165°C. Voeg een scheutje olijfolie toe en warm op.  Stap 2 Voeg de gesnipperde ui en de venkelzaadjes toe. Laat ze licht karamelliseren. Hou het deksel op de pan want de zaadjes kunnen zomaar de pan uitspringen.  Stap 3 Snij de venkelknollen doormidden, van boven naar beneden. Snij de harde kern uit de venkel en hou deze eventueel voor een groentebouillon. Snij de rest van de venkel in reepjes en voeg toe aan de slowcooker. Zet de slowcooker op Slow Cook HI 1 uur.  Stap 4 Controleer of de venkel zacht geworden is, hij mag nog een beetje beet hebben. Laat indien nodig nog even verder garen. Kruid met peper en zout.  Stap 5 Kruid de zalm langs beide zijden met peper en zout en leg hem op de venkel, samen met een paar takjes dille. De zalm kan op deze manier langzaam gaar worden. Hij heeft ongeveer 20 minuutjes nodig. De zalm is klaar wanneer er kleine witte vlekjes op de buitenkant verschijnen.   Stap 6 Heerlijk met gekookte aardappeltjes.

Kom meer te weten
Beef Rendang

Beef Rendang

  🧾 Ingrediënten Voor de sukade stoof: 600-800 g sukade, in blokjes van ongeveer 2 cm 1 theelepel komijnpoeder 1 theelepel korianderpoeder Zwarte peper, naar smaak Olie en boter, om in te bakken 2 cm verse gember, fijngehakt of geraspt 1 stengel citroengras, gekneusd 3-4 sjalotten, gesnipperd 2 rode pepertjes, fijngehakt 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 theelepel kurkuma (koenjit) 2 eetlepels tamarindepasta 330 ml bier (bijvoorbeeld een licht bier) 400 ml kokosmelk 4-5 limoenblaadjes Voor de boontjes met sambal: 200 g sperziebonen 1 ui, gesnipperd 1-2 eetlepels sambal, naar smaak Olie, om in te bakken Bijgerechten: Jasmijnrijst, gekookt naar wens 1 komkommer, in lange linten gesneden 2 eetlepels sushi-azijn, om de komkommer te marineren Stap 1 Snij de sukade in blokjes van ongeveer 2 cm. Kruid met komijn, koriander en zwarte peper.  Stap 2 Selecteer de Brown/Sauté stand op de Slow Cooker en bak het vlees rondom mooi bruin in een beetje olie en boter. Werk eventueel in 2 keer, zodat het vlees in 1 laag kan liggen in de pot. Stap 3 Voeg de gember en citroengras toe en laat 10 minuutjes meebakken.  Stap 4 Voeg de sjalotten, pepertjes en knoflook toe en laat ook deze even meebakken.  Stap 5 Voeg dan de kurkuma, de tamarinde, het bier en de kokosmelk toe en zet de Slow Cooker op Slow Cook LO. Laat minstens 5 uur garen.  Stap 6 Voeg op het einde de limoenblaadjes toe en laat ze nog een half uurtje mee trekken. Stap 7 Serveer met boontjes met sambal (kook de boontjes 3 minuten in kokend water, fruit het uitje in wat olie aan in een pannetje, voeg de sambal toe en roer er de boontjes door), met jasmijnrijst en komkommer (in lange linten, die je 30 minuten laat marineren in 2 el sushi-azijn).

Kom meer te weten