Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 3 dl droge witte wijn
- 2 theelepels maïszetmeel
- 1 eetlepel kirsch
- Nootmuskaat
- Peper
- 200g geraspte emmentaler
- 400g geraspte gruyère
Voorbereiding
Stap 1
Wrijf de binnenpan van de slowcooker in met een doorgesneden teentje knoflook. Dit geeft de kaasfondue extra smaak. Schenk er vervolgens 3 dl droge witte wijn in. Doe het deksel op de pan en zet de slowcooker dan 45 minuten op hoog.
Stap 2
Meng in een kommetje de kirsch en het maïszetmeel tot een glad papje. Roer een mespuntje verse nootmuskaat en een royale hoeveelheid zwarte peper door het mengsel.
Stap 3
Roer het papje door de hete wijn tot het mengsel ingedikt en glad is. Het maïszetmeel zorgt ervoor dat de kaasfondue later niet gaat schiften.
Stap 4
Strooi de geraspte emmentaler en de gruyère in de wijn en roer tot de kaas helemaal gesmolten is. Zet de slowcooker op laag en blijf roeren tot het mengsel goed gemengd en glad is.
Stap 5
Voeg wat extra wijn toe als je de fondue te dik vindt. Je kunt hem nu serveren of een uur warm houden op laag.
Tip
Ook heerlijk met stukjes aardappel of geroosterde groenten.