Ingrediënten
- 6 stevige kleine stoofpeertjes, geschild
- 1 fles rode wijn van goeie kwaliteit of ga voor alcoholvrij (350 ml appelsap en 350 ml veenbessensap)
- 240 g kristalsuiker
- 1 vanillestokje, in de lengte in 2 gesneden
- sap en zeste van 1 biosinaasappel
- 1 kaneelstokje, in 2 gebroken
- 2 steranijs
- 4-tal all-spice besjes
Voorbereiding
Stap 1
Doe de wijn (of de sappen) in de pot van de slowcooker.
Stap 2
Voeg de suiker toe, schraap de zaadjes met de achterkant van een mesje uit het vanillestokje en doe de zaadjes en de peul in de pot. Voeg het sap van de sinaasappel toe.
Stap 3
Zet de slowcooker op Sauté en verwarm de vloeistof. Roer tot de suiker is opgelost.
Stap 4
Snij de onderkant van de peertjes zodat ze rechtop blijven en zet ze in de pot.
Stap 5
Voeg kaneelstokje, steranijs en de all-spice besjes toe. Voeg ook de zeste van de sinaasappel toe.
Stap 6
Zet de slowcooker op Slow Cook HI en zet de timer op 2 uur. Prik met de punt van een mesje door de peren om te controleren of ze gaar zijn. Zo niet, zet de timer terug in.
Stap 7
Schep de peren in een kom en giet de saus door een zeef over de peren. Laat 1 nachtje afkoelen in de koelkast.
Quick Tip
Wanneer de peren klaar zijn, schep ze uit de pot, maar laat het vocht nog even doorkoken op Sauté stand. Zo krijg je een dikke siroop die lekker is bij de peren, met een bolletje vanille-ijs of slagroom.