🧾 Ingrediënten
Voor de sukade stoof:
- 600-800 g sukade, in blokjes van ongeveer 2 cm
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- Zwarte peper, naar smaak
- Olie en boter, om in te bakken
- 2 cm verse gember, fijngehakt of geraspt
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 3-4 sjalotten, gesnipperd
- 2 rode pepertjes, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel kurkuma (koenjit)
- 2 eetlepels tamarindepasta
- 330 ml bier (bijvoorbeeld een licht bier)
- 400 ml kokosmelk
- 4-5 limoenblaadjes
Voor de boontjes met sambal:
- 200 g sperziebonen
- 1 ui, gesnipperd
- 1-2 eetlepels sambal, naar smaak
- Olie, om in te bakken
Bijgerechten:
- Jasmijnrijst, gekookt naar wens
- 1 komkommer, in lange linten gesneden
- 2 eetlepels sushi-azijn, om de komkommer te marineren
Stap 1
Snij de sukade in blokjes van ongeveer 2 cm. Kruid met komijn, koriander en zwarte peper.
Stap 2
Selecteer de Brown/Sauté stand op de Slow Cooker en bak het vlees rondom mooi bruin in een beetje olie en boter. Werk eventueel in 2 keer, zodat het vlees in 1 laag kan liggen in de pot.
Stap 3
Voeg de gember en citroengras toe en laat 10 minuutjes meebakken.
Stap 4
Voeg de sjalotten, pepertjes en knoflook toe en laat ook deze even meebakken.
Stap 5
Voeg dan de kurkuma, de tamarinde, het bier en de kokosmelk toe en zet de Slow Cooker op Slow Cook LO. Laat minstens 5 uur garen.
Stap 6
Voeg op het einde de limoenblaadjes toe en laat ze nog een half uurtje mee trekken.
Stap 7
Serveer met boontjes met sambal (kook de boontjes 3 minuten in kokend water, fruit het uitje in wat olie aan in een pannetje, voeg de sambal toe en roer er de boontjes door), met jasmijnrijst en komkommer (in lange linten, die je 30 minuten laat marineren in 2 el sushi-azijn).