Ingrédients
Voor de wikkels
- 8 savooiekoolbladeren
Voor de vulling
- 200 g varkens-/rundvlees/kipgehakt
- 1 stengel bosuitjes, fijngesneden
- 2 theelepels lichte Tomasu sojasaus
- 1 snufje Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 snufje suiker
- 1 scheutje sesamolie
- 1 wortel, geraspt
Préparation
Stap 1
Bereid de wikkels voor: Blancheer de koolbladeren in kokend water tot ze beginnen te verwelken (dit duurt niet langer dan 20 seconden). Giet af en zet apart.
Stap 2
Meng de vulling: Knijp het overtollige water uit de shiitakes (bewaar het water waarin de paddenstoelen zijn geweekt voor later gebruik). Hak ze in kleine stukjes.
Doe de champignons, het gehakt en alle kruiden in een kom. Meng goed.
Stap 3
Stoom de pakketjes: Leg de rolletjes in een stoompan. Stoom 10 minuten.
Stap 4
Van tevoren maken: Je kunt rauwe, ingepakte koolrolletjes tot 24 uur in de koelkast bewaren. Verleng de stoomtijd tot 12 minuten als je ze net uit de koelkast haalt.