Ingrédients
Voor de marinade
- 60 ml limoensap
- 80 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
Voor de fajita's
- 8 maïs- of bloemtortilla's
- 4 kippenborsten zonder bot en vel
- 2 tot 3 paprika's van verschillende kleuren, in reepjes gesneden
- 1 middelgrote rode of witte ui, in reepjes gesneden
- 1 tot 2 eetlepels olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Sap van een halve limoen
- 450 g geraspte cheddar
- 2 jalapeño pepers, in plakjes gesneden
- Verse koriander, gehakt
Préparation
Stap 1 - Marineer de kip
Klop alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een grote kom of schud ze door elkaar in een afsluitbaar plastic zakje. Voeg de kipfilets toe en draai ze om zodat ze gelijkmatig bedekt zijn. Dek af en laat 30 minuten op kamertemperatuur staan.
Stap 2 - Gril de tortilla's
Wanneer de kip ongeveer 15 minuten gemarineerd heeft, verwarm dan je gourmetstel (met de bak/grillplaat aan de bovenkant) voor op een middelhoge stand. Verwarm de oven voor op 95°C. Grill de tortilla's 30 seconden aan elke kant of tot je mooie grillstrepen ziet. Leg tortilla's in 2 stapels van 4 en wikkel ze in aluminiumfolie. Hou ze warm in de voorverwarmde oven tot je klaar bent om te serveren.
Stap 3
Haal de kip uit de marinade en dep voorzichtig met keukenpapier om overtollige marinade te verwijderen. Kruid de kip aan beide kanten met zout. Gebruik een penseel om de grillkant licht in te smeren met olijfolie. Leg de kipfilets op de grillkant en schroei ze 5 tot 6 minuten dicht. Draai om met een tang en gril nog eens 5 minuten. Leg de gegrilde kip op een snijplank en dek af met aluminiumfolie om te rusten.
Stap 4 - Gril de groenten
Terwijl de kip rust, voeg je de groenten toe aan de grillkant en meng je ze met genoeg olijfolie om een gelijkmatige laag te krijgen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Laat de paprika's en uien bakken tot ze beginnen te kleuren, ongeveer 2 tot 3 minuten. Roer de groenten om en laat ze verder bakken tot ze genoeg geblakerd zijn. Pers een halve limoen uit over de groenten.
Stap 5 - Smelt de kaas
Terwijl de groenten bakken, verdeel je de kaas gelijkmatig over de pannetjes met 2 of 3 schijfjes jalapeño. Zet de pannetjes op de onderste plaat tot de kaas gesmolten is en begint te bubbelen.
Stap 6 - Werk de kip af
Snijd de kip dwars op de draad in reepjes. Plaats de kip terug op de grill om op te warmen terwijl de groenten garen.
Stap 7 - Samenstellen en opdienen
Haal de warme tortilla's uit de oven. Nodig je gasten uit om hun tortilla's te bedekken met kip en paprika’s. Vervolgens gieten ze de gesmolten kaas over de fajitas. Bestrooien met koriander, oprollen en genieten maar!
TIP:
Deze fajitas zijn ook lekker met biefstuk of garnalen: gebruik een combinatie voor een leuke surf & turf variatie.