Ingrédients
- 2 citroenen, dun gesneden
- 1 hele zalmfilet (500 tot 700 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel vers citroensap
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Verse tijmblaadjes of gehakte peterselie voor garnering
Préparation
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg plakjes citroen in een enkele laag op de bodem van de Bistro-koekjesplaat 33cm x 22,5cm.
Stap 2
Dep de zalm droog met een papieren handdoek en leg hem op de bakplaat bovenop de citroenen. Klop in een kommetje olijfolie, citroensap en knoflook door elkaar. Bestrijk de zalm met het mengsel en bestrooi royaal met zout en peper.
Stap 3
Plaats de zalm in de voorverwarmde oven en bak tot hij gemakkelijk afschilfert met een vork - ongeveer 13 tot 15 minuten. Bestrooi de bovenkant van de zalm met verse kruiden en serveer warm.