Ingrédients
- 2 grote steaks
- 70 ml extra vierge olijfolie
- Grof zeezout, naar smaak
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 1/2 theelepel verse oregano, ontsteeld en fijngehakt
- 4 takjes verse tijm, ontsteeld en fijngehakt rucola, gewassen en gedroogd
- 4 theelepels oude balsamicoazijn van hoge kwaliteit
- 3/4 kopje Parmigiano Reggiano, dun geschaafd met een dunschiller
- Zeezout, om te serveren
- 4 tot 8 partjes citroen, om te serveren
Voor de gegrilde champignons:
- 450 g champignons, in de lengte gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 1/2 theelepel rozemarijn, fijngehakt
- 1 1/2 theelepel rode wijnazijn
- 1/2 theelepel koosjer zout
Préparation
Stap 1
Leg beide biefstukken op een groot bord en laat ze 15 tot 20 minuten op kamertemperatuur komen. Dep beide kanten droog met papier en wrijf de biefstukken helemaal in met 1 eetlepel olijfolie. Kruid ze aan beide kanten royaal met zout en peper en de oregano en tijm, druk lichtjes aan zodat de kruiden goed aan de steaks blijven kleven.
Stap 2
Meng de champignons in een grote kom met de olijfolie, rozemarijn, azijn en zout.
Stap 3
Verwarm de XL Grill voor op de BEEF stand aan de ene kant met een grillplaat en 190°C aan de andere kant met een vlakke plaat.
Stap 4
Leg de biefstukken op de grillplaat en bak ze 4 tot 5 minuten tot ze goed dichtgeschroeid zijn met mooi geblakerde grillstrepen. Draai de steaks om en bak ze aan de andere kant nog eens 4 tot 5 minuten of tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. (Haal de biefstukken 5 graden onder de gewenste temperatuur van de grill, omdat ze tijdens het rusten zullen garen). Leg de steaks op een snijplank en bedek ze met aluminiumfolie om 5 minuten te rusten voordat je ze in plakjes snijdt.
Stap 5
Terwijl de biefstukken garen, leg je de champignons op de grillplaat met de gesneden kant naar beneden. Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 tot 6 minuten. Draai de champignons om en bak nog eens 5 tot 6 minuten aan de andere kant, of tot alle champignons zacht en gaar zijn en aan alle kanten goed dichtgeschroeid. (De lekkerste champignons zijn gekarameliseerd met een diepe goudbruine kleur).
Stap 6
Om te serveren verdeel je de champignons en rucola over 4 borden. Besprenkel elk bord met de resterende olijfolie en de balsamicoazijn en leg er de parmezaan op. Snijd de steaks in plakjes en leg ze op de borden naast de rucola en werk af met een snufje vlok zeezout. Serveer direct met de citroenpartjes ernaast.