Ingrédients
- 1 3/4 kop bloem
- 2 theelepels bruine suiker (licht of donker)
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 2 theelepels pompoen specerijenmix
- 1/2 theelepel zout
- 1 1/4 kop karnemelk
- 1 kop pompoenpuree (uit blik is prima)
- 2 grote eieren
- 1/2 stokje boter, gesmolten
Préparation
Stap 1 - Meng de droge ingrediënten
In een grote kom, klop de bloem, bruine suiker, bakpoeder, baking soda, pompoen specerijenmix en zout samen.
Stap 2 - Meng de natte ingrediënten
In een middelgrote kom, klop de karnemelk, pompoenpuree, eieren en gesmolten boter samen.
Stap 3 - Maak het beslag
Giet de natte ingrediënten in de kom met de droge ingrediënten. Roer om gelijkmatig te mengen. Het beslag zal klonterig zijn, maar weersta de drang om te veel te mengen.
Stap 4 - Bereid het wafelijzer voor
Verwarm de oven voor op 93°C. Plaats je GreenPan Wafelijzer met de klassieke platen en draai de knop naar de klassieke stand. Voeg een lichte laag bakolie toe aan de boven- en onderplaten en sluit het deksel. Selecteer de gewenste textuur en kleur, en druk op start. Als het voorverwarmen klaar is, klinkt er een pieptoon en verschijnt "Preheat" niet meer op het scherm.
Stap 5 - Bak de wafels
Schep het wafelbeslag op de plaat en sluit het deksel. Wanneer drie pieptonen klinken, zijn de wafels klaar. Haal de wafel eruit met niet-krassende keukengerei of een tang en plaats op een bakplaat in de voorverwarmde oven om warm te houden. Herhaal met de resterende beslag. Serveer warm.
TIPS:
Geen pompoen specerijenmix? Geen probleem! Vervang het door 1 theelepel kaneel en een 1/2 theelepel gemalen gember en nootmuskaat (of kruidnagel en piment).
Hou ze krokant — Pompoenwafels kunnen een beetje zacht worden als ze te lang liggen. Stop ze in een broodrooster om de krokantheid te herstellen voor het serveren.