Halloween cheesecake bars

Deze gemarmerde vanille-cheesecake bars met een donkere chocoladekorst zijn de hit van elk Halloweenfeest!
30 minuten voorbereiden, 50 minuten koken, 3 uur koelen
9 porties

Ingrédients

Voor de korst

  • 1 1/4 kopjes petit beurre-koekjes (ongeveer 9 koekjes, fijngemalen)
  • 1/4 kop ongezoete donkere cacao
  • 4 eetlepels suiker voor banketbakkers
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/8 theelepel kaneel
  • 6 eetlepels boter, gesmolten

Voor de vulling

  • Twee pakjes roomkaas, op kamertemperatuur
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 1/4 kopje Griekse yoghurt
  • 3 grote eieren
  • 2 theelepels vanillebonenpasta of -extract
  • 1/4 theelepel zout
  • Zwarte kleurstof, bij voorkeur gel
  • Oranje voedselkleurstof, gel voorkeur

Préparation

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden. In een grote mengkom maak je de korst door de kruimels van de petit-beurres, cacao, suiker, zout en kaneel door elkaar te roeren tot het een egaal mengsel is. Meng in een apart kommetje met een vork of een kleine garde een paar druppels zwarte voedselkleurstof door de boter en voeg meer toe tot het een donkergrijze kleur heeft. Giet de boter bij het petit-beurres-mengsel en roer tot het goed gemengd is. Doe het mengsel in een Bistro-brownievorm 22.5cm x 18.5cm. Druk stevig aan zodat er een gelijkmatige, stevige korst ontstaat die de bodem bedekt en ongeveer ½” omhoog komt langs de zijkanten.    

Stap 2 

Plaats in de oven en bak tot de korst goed stevig is, ongeveer 10 minuten. (De korst is nog een beetje zacht als hij eruit komt, maar wordt steviger als hij afkoelt). Zet de ovenschaal op een rooster en laat hem afkoelen terwijl je de vulling maakt. Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.   

Stap 3

Roer in een grote mengkom de roomkaas en suiker glad met een houten lepel of een siliconenspatel. Roer de yoghurt, eieren, vanille en zout erdoor tot het goed gecombineerd is. Gebruik indien nodig een garde om ervoor te zorgen dat er geen klontjes of strepen in de vulling komen.   

Stap 4

Doe 1/4 kopje van de vulling in elk van de twee kleine aparte kommen. Meng, beginnend met een paar druppels per keer, zwarte voedselkleurstof in één kommetje met de vulling en oranje in het andere kommetje tot je hele donkere, intense kleuren krijgt - voeg indien nodig meer voedselkleurstof toe.   

Stap 5 

Giet de ongekleurde vulling uit de grote kom in de afgekoelde korst en gebruik een spatel om ervoor te zorgen dat de vulling vlak is en helemaal tot aan de randen en hoeken wordt geduwd. Giet met een lepel afwisselend oranje en zwarte vulling van rand tot rand op de bovenkant van de ongekleurde vulling, van de ene kant van de pan naar de andere. Maak met een botermesje of tandenstoker een gemarmerd of gekarteld ontwerp op de bovenkant van de vulling tot je tevreden bent over hoe het zwart en oranje erin verwerkt zijn - zorg ervoor dat je niet te ver gaat, want dan begin je het onderscheid tussen de kleuren te verliezen.   

Stap 6

Eenmaal gemarmerd, breng je de ovenschaal voorzichtig over naar de oven en bak je de bars 30 tot 40 minuten, tot de vulling stevig is maar nog steeds een beetje zacht in het midden - het moet nauwelijks wiebelen in het midden als je lichtjes met de pan schudt.  

Stap 7

Leg de gebakken bars op een rooster en laat ze 20 tot 30 minuten afkoelen. Zet ze daarna in de koelkast om af te koelen tot ze klaar zijn om te serveren. Wij snijden ze graag in 9 grotere vierkanten, maar ze zijn ook heerlijk als kleinere vierkanten. 

Voir plus