Aller au contenu
Rode bietenpuree met kabeljauw in een mosterdsausje

Rode bietenpuree met kabeljauw in een mosterdsausje

Dit is een echt familierecept. Mijn mama maakt het vaak als de kinderen en kleinkinderen op bezoek zijn. Het sap van de gekookte rode bieten kan je trouwens gebruiken voor recept 8. 

 

Ingrediënten voor 4 personen 

 

Voor de vis 

3 grote verse rode bieten 

8 bloemige aardappelen  

50 g boter op kamertemperatuur 

150 ml melk 

1 snuifje peper en zout 

1 snuifje nootmuskaat 

800 g kabeljauw 

 

Voor de saus 

2 sjalotten 

100 g boter 

190 ml visbouillon 

125 ml room 

3 el mosterd 

Sap van ¼ citroen 

 

Aan de slag 

Schil de rode bieten en snijd ze in kleine stukken.  Kook ze zacht in 1.5 liter water. Kook intussen ook de aardappelen zacht in gezouten water.  

  

Bak de kabeljauw in een pan en kruid goed met peper en zout. Giet de bieten en aardappelen af als ze klaar zijn en recupereer het kookvocht van de rode bieten, je kunt dit gebruiken voor recept 8. Voeg de bieten en aardappelen samen en stamp ze fijn met de boter, melk, peper, zout en nootmuskaat. 

 

Hak de sjalotten fijn en smelt boter in een steelpan. Voeg de sjalotten toe en laat ze mooi lichtbruin bakken. Voeg de visbouillon toe en laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg de room toe, laat langzaam indikken en werk af met mosterd en citroensap. Serveer de puree met de kabeljauw en werk af met het mosterdsausje.  

Post précédent Prochain article