Aller au contenu
Gebakken kip ‘A l’orange

Gebakken kip ‘A l’orange

De hartige smaak van krokant gebakken kip in combinatie met het zoete van sinaasappel en blauwe bessen, daar word je pas eenvoudigweg gelukkig van. Een vleugje wijn van de bereide bosbessen werkt het geheel af. Als alternatief kan je in het wildseizoen een stukje wild bakken, in plaats van de kipfilets. 

 

Ingrediënten voor 4 personen 

 

Voor de kip 

5 sinaasappels 

3 halve kipfilets, in stukken gesneden 

10 muntblaadjes 

150 g blauwe bessen 

240 g bereide rode bosbessen met wijn (in blik) 

20 g boter 

1 snuifje peper en zout 

 

 

Voor de afwerking  

10-tal gedroogde rode bessen 

5 muntblaadjes 

 

Aan de slag 

Pel 1 sinaasappel. Verwijder het wit en de pitjes en snijd in partjes. Pers 2 sinaasappelen en doe ze samen met de partjes in een bowl. Voeg de munt toe en roer om, kruid af met peper en zout en zet de bowl aan de kant. 

 

Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze gaar met boter in de pan. Haal de kip uit de pan en bak er de blauwe bessen gedurende ongeveer 2 minuten in. Voeg dan de bereide bosbessen met wijn toe en laat goed doorkoken. Voeg er 50 ml room aan toe, roer goed en laat opnieuw doorkoken. Meng nadien de inhoud van de bowl en de gebakken kipfilets onder de ingekookte saus. Werk af met de gedroogde rode bessen en munt. 

Post précédent Prochain article