Aller au contenu
Pannenkoekentaart met frambozencrème

Pannenkoekentaart met frambozencrème

Dit is een dessert uit het allereerste receptenboeken dat we met GreenPan maakten. 

De kinderen vinden het leuk om de toren te bouwen, maar zelf heb ik er ook veel plezier in. 

Ik heb er een fruitversie van gemaakt, en gebruik voor dit recept een bakpan van 28 cm. 

Begin er best een dag op voorhand aan, zodat de taart voldoende lang in de koelkast stond om makkelijk aan te snijden. Afwerken doe je dan de dag zelf. 

 

 

Ingrediënten voor 6 personen 

 

Voor de pannenkoeken 

400 g bloem 

2 zakjes vanillesuiker 

1 mespuntje zout 

10 dl melk 

4 eieren 

80 g gesmolten boter 

 

Voor de frambozencrème 

500 g frambozen 

500 ml room 

3 tl bloemsuiker 

 

Extra 

15 aardbeien 

 

 

Voor de afwerking  

10 frambozen 

10 blauwe bessen 

De topjes van de aardbeien 

Enkele muntblaadjes 

1 tl bloemsuiker 

 

 

Aan de slag 

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken en bak deze in de bakpan. Laat ze goed afkoelen en maak ondertussen de frambozencrème. Hou 10 frambozen apart voor de afwerking later, de rest kan je mixen. Klop de room samen met de bloemsuiker hard en meng de gemixte frambozen eronder. Zet het mengsel een uur in de koelkast. 

 

Kies een bord met een minimale diameter van 30 cm. Leg er een pannenkoek op en bestrijk die met frambozencrème. Leg daar een 2de pannenkoek op en bouw een toren. Snijd de puntjes van de aardbeien. Leg na 4 lagen pannenkoek een laagje aardbeien (met platte kant naar boven) en staêl verder met de frambozencrème. 

 

Zet de toren in de koelkast na de laatste pannenkoek en laat een nacht staan. De dag nadien kan je de pannenkoekentaart afwerken met een laatste laag frambozencrème. Versier dan met de frambozen, blauwe bessen, aardbeientopjes en muntblaadjes. Bestrooi de taart nadien met de bloemsuiker. 

Post précédent Prochain article