Een snel en eenvoudig gerechtje boordevol smaak! De pasta van rode linzen is glutenvrij, het sausje van courgetten met roomkaas past daar perfect bij.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g rode linzen pasta
200 g pancetta
150 g Parmezaan in schilfers
2 courgetten
2 sjalotten
500 ml groentenbouillon
300 g roomkaas
12 kerstomaatjes
1 snuifje peper en zout
Aan de slag
Breng gezouten water aan de kook en voeg de rode linzenpasta toe. Bak intussen de pancetta in een braadpan.
Was de courgetten en snijd ze in kleine stukken. Bak ze, samen met 2 fijngesneden sjalotten, in een pan. Voeg de groentebouillon toe en laat op een laag vuurtje verder sudderen tot de courgetten gaar zijn. Giet dan ½ van de bouillon weg en mix de rest met de courgettestukken en de roomkaas tot een gladde saus. Werk af met peper en zout.
Schep de pasta in een diep bord en werk af met de saus, de pancetta en de gehalveerde kerstomaatjes. Dresseer met de Parmezaan schilfers.