Radijs en granaatappel zijn echt een meerwaarde voor quinoa. Superlekker met een stukje vis, kip, vlees en zelfs veggie. De microgreens geven nog een extra pittige toets aan dit bijgerecht.
Fast, Easy en gezond.
Ingrediënten voor 4 personen
1,5 cup quinoa
3 cup groentenbouillon
2 citroenen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
5 tl granaatappel pitjes
1 tl honing
5 tl olijfolie
8 radijsje in fijne plakjes
1 komkommer in kleine blokjes
2 rode uien, in ringen gesneden
1 handje fijngesneden peterselie
10 blaadjes fijngesneden munt
1 snuifje zout en peper
Voor de afwerking
1 handje Microgreens
Aan de slag
Breng de groentebouillon aan de kook in een sauspan. Voeg de quinoa toe, dek af met het deksel en verlaag de temperatuur naar medium heat. Laat ongeveer 15 minuten staan tot de quinoa alle water opgenomen heeft en laat afkoelen.
Start aan de dressing. Gebruik een zeste van een citroen (was de citroen eerst goed) en meng met het sap. Voeg de look, honing en de olijfolie toe.
Meng de quinoa met de radijzen, komkommer, rode ui, peterselie en munt. Kruid met zout en peper en werk af met de dressing. Voeg nadien de granaatappelpitjes en de microgreens toe.