Courgettenspaghetti kennen we ondertussen goed als gezonde vervanger voor klassieke spaghettislierten. Het blijft een topper, maar je moet voldoende kruiden om de smaak goed te krijgen. De courgettenspaghetti kan je zelf maken of kant-en-klaar kopen in de supermarkt.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de spaghetti
500 g zalm in blokjes
2 courgetten (ongeveer 600 gr)
2 el olijfolie
2 knoflookteentjes, fijngehakt
250 g kerstomaten, gehalveerd
10-tal zongedroogde tomaten, gehalveerd
1 snuifje peper en zout
Voor de marinade
5 el arachideolie
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 mespunt gerookte paprikapoeder
1 mespunt chilipoeder
1 citroen, goed gewassen
1 snuifje peper en zout
Voor de afwerking
1 handje Parmezaan in schilfers
Enkele takjes verse basilicum
Aan de slag
Begin met de marinade. Meng de arachideolie, knoflook, gerookt paprikapoeder, chilipoeder en de geraspte citroenschil met het sap in een kom en kruid met peper en zout. Giet de marinade over de zalmblokjes en laat ze marineren. Snijd ondertussen de courgettes in slierten.
Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de courgettenslierten en de knoflook gedurende 2 minuten tot ze glazig zijn en kruid ze rijkelijk met peper en zout. Haal de courgettenslierten uit de pan en zet ze opzij.
Bak de zalmblokjes in dezelfde pan als de courgettenspaghetti. Haal ze uit de pan en zet opzij. Bak nu de kerstomaten en de zongedroogde tomaten kort aan en voeg de courgetteslierten, zalmblokjes en marinade toe. Laat alles nog even goed opwarmen. Dien op met de Parmezaanschilfers en de verse basilicum.