De hartige smaak van krokant gebakken kip in combinatie met het zoete van sinaasappel en blauwe bessen, daar word je pas eenvoudigweg gelukkig van. Een vleugje wijn van de bereide bosbessen werkt het geheel af. Als alternatief kan je in het wildseizoen een stukje wild bakken, in plaats van de kipfilets.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de kip
5 sinaasappels
3 halve kipfilets, in stukken gesneden
10 muntblaadjes
150 g blauwe bessen
240 g bereide rode bosbessen met wijn (in blik)
20 g boter
1 snuifje peper en zout
Voor de afwerking
10-tal gedroogde rode bessen
5 muntblaadjes
Aan de slag
Pel 1 sinaasappel. Verwijder het wit en de pitjes en snijd in partjes. Pers 2 sinaasappelen en doe ze samen met de partjes in een bowl. Voeg de munt toe en roer om, kruid af met peper en zout en zet de bowl aan de kant.
Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze gaar met boter in de pan. Haal de kip uit de pan en bak er de blauwe bessen gedurende ongeveer 2 minuten in. Voeg dan de bereide bosbessen met wijn toe en laat goed doorkoken. Voeg er 50 ml room aan toe, roer goed en laat opnieuw doorkoken. Meng nadien de inhoud van de bowl en de gebakken kipfilets onder de ingekookte saus. Werk af met de gedroogde rode bessen en munt.