Doorgaan naar artikel
Zuiderse zalm met broccoli en kerstomaten

Zuiderse zalm met broccoli en kerstomaten

 

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 1 eetlepel olijfolie (plus extra om in te bakken)
  • Sap van 1 citroen
  • Chilivlokken (naar smaak)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 150 g kerstomaten, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel oregano (vers of gedroogd)
  • Citroenzeste van 1 citroen
  • 100 ml witte wijn
  • 50 g zwarte olijven (ontpit en gehalveerd)
  • Verse oregano, ter garnering

Stap 1

Wrijf de zalmfilets in met olijfolie en citroensap. Bestrooi met de chilivlokken, paprikapoeder, zout en peper. Bak de zalm krokant gedurende 2 tot 3 minuten.

Stap 2

Haal de zalmfilets uit de pan, voeg een beetje olie toe en bak de broccoli totdat hij zacht is.

Stap 3

Voeg de kerstomaten, knoflook, oregano, citroenzeste, zout en peper toe aan de pan. Laat 5 minuten sudderen, totdat de tomaatjes openbarsten.

Stap 4

Haal je pan van het vuur en voeg een scheut witte wijn toe om een saus te maken.

Stap 5

Voeg de olijven en de zalm toe aan de pan, zodat alle ingrediënten goed warm zijn. Werk af met nog wat extra verse oregano. Smakelijk!

Vorige post Volgende bericht