Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 1 eetlepel olijfolie (plus extra om in te bakken)
- Sap van 1 citroen
- Chilivlokken (naar smaak)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper
- 200 g broccoli, in roosjes
- 150 g kerstomaten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel oregano (vers of gedroogd)
- Citroenzeste van 1 citroen
- 100 ml witte wijn
- 50 g zwarte olijven (ontpit en gehalveerd)
- Verse oregano, ter garnering
Stap 1
Wrijf de zalmfilets in met olijfolie en citroensap. Bestrooi met de chilivlokken, paprikapoeder, zout en peper. Bak de zalm krokant gedurende 2 tot 3 minuten.
Stap 2
Haal de zalmfilets uit de pan, voeg een beetje olie toe en bak de broccoli totdat hij zacht is.
Stap 3
Voeg de kerstomaten, knoflook, oregano, citroenzeste, zout en peper toe aan de pan. Laat 5 minuten sudderen, totdat de tomaatjes openbarsten.
Stap 4
Haal je pan van het vuur en voeg een scheut witte wijn toe om een saus te maken.
Stap 5
Voeg de olijven en de zalm toe aan de pan, zodat alle ingrediënten goed warm zijn. Werk af met nog wat extra verse oregano. Smakelijk!