Ingrediënten
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 1 prei
- 1 ui
- 3 bosuitjes
- 750 gram snijbiet
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl karwijzaad
- 150 gram boter
- 250 gram gewassen spinazie
- 1 bos dille
- 1 bos peterselie
- 1 citroen
- 2 tl gedroogde munt
- 250 gram kerstomaatjes
- 1,2 kg kruimige aardappelen
- 125 ml melk
- 250 gram feta
- 200 gram ricotta
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de prei, ui en bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd ook de stengels van de snijbiet in stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak deze groenten ca. 20 minuten tot ze zacht zijn.
Stap 2
Snijd ondertussen de knoflook in kleine stukjes en voeg dit samen met het karwijzaad toe aan de braadpan. Laat dit een minuutje meebakken en gooi dan 50 gram van de boter erbij.
Stap 3
Snij de dille en peterselie fijn en voeg dit samen met het blad van de snijbiet en de spinazie toe aan het groentemengsel. Schep dit ongeveer vijf minuten om totdat de spinazie geslonken is.
Stap 4
Doe de rasp en het sap van de helft van de citroen bij het groentemengsel. Voeg ook de munt, zout en peper en de gehalveerde kerstomaatjes toe en roer dit goed door. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
Stap 5
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook totdat ze gaar zijn. Warm ondertussen de melk op in een pannetje en smelt de overgebleven boter. Verwarm ook de oven voor op 200ᵒC.
Stap 6
Stamp de aardappelen en klop de hete melk, gesmolten boter en de helft van de feta erdoorheen. Voeg ook peper en zout naar smaak toe.
Stap 7
Schep het groentemengsel in een taartvorm of ovenschaal en roer hier de overgebleven feta en de ricotta doorheen. Het is lekker als er nog wat grove stukjes feta te zien zijn. Smeer hier de aardappelpuree overheen.
Stap 8
Bak de pie in het midden van de voorverwarmde oven voor zo’n 45 minuten. De pureelaag moet een beetje kleur krijgen. Presenteer vervolgens met wat extra kruiden en citroenpartjes erbij.