Zuiderse zalm met broccoli en kerstomaten

Snel, makkelijk én gezond eenpansgerecht
30 min
4 personen

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • Sap van 1 citroen
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 broccoli
  • 2 handenvol kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el verse oregano
  • Zeste van 1 citroen
  • Een scheut witte wijn
  • 1 kopje Kalamata-olijven (ontpit)
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Voorbereiding

Stap 1

Wrijf de zalmfilets in met olijfolie en citroensap. Bestrooi met de chilivlokken, paprikapoeder, zout en peper. Bak de zalm krokant gedurende 2 tot 3 minuten.

Stap 2

Haal de zalmfilets uit de pan, voeg een beetje olie toe en bak de broccoli totdat hij zacht is.

Stap 3

Voeg de kerstomaten, knoflook, oregano, citroenzeste, zout en peper toe aan de pan. Laat 5 minuten sudderen, totdat de tomaatjes openbarsten.

Stap 4

Haal je pan van het vuur en voeg een scheut witte wijn toe om een saus te maken.

Stap 5

Voeg de olijven en de zalm toe aan de pan, zodat alle ingrediënten goed warm zijn. Werk af met nog wat extra verse oregano. Smakelijk!

Toon meer