Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- Sap van 1 citroen
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl paprikapoeder
- 1 broccoli
- 2 handenvol kerstomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el verse oregano
- Zeste van 1 citroen
- Een scheut witte wijn
- 1 kopje Kalamata-olijven (ontpit)
- Olijfolie
- Zout en peper
Voorbereiding
Stap 1
Wrijf de zalmfilets in met olijfolie en citroensap. Bestrooi met de chilivlokken, paprikapoeder, zout en peper. Bak de zalm krokant gedurende 2 tot 3 minuten.
Stap 2
Haal de zalmfilets uit de pan, voeg een beetje olie toe en bak de broccoli totdat hij zacht is.
Stap 3
Voeg de kerstomaten, knoflook, oregano, citroenzeste, zout en peper toe aan de pan. Laat 5 minuten sudderen, totdat de tomaatjes openbarsten.
Stap 4
Haal je pan van het vuur en voeg een scheut witte wijn toe om een saus te maken.
Stap 5
Voeg de olijven en de zalm toe aan de pan, zodat alle ingrediënten goed warm zijn. Werk af met nog wat extra verse oregano. Smakelijk!