Doorgaan naar artikel
Vol-au-vent

Vol-au-vent

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 150-200 g gehaktballetjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 150 g erwten (diepvries of vers)
  • 150 g sluimererwten of sperziebonen
  • 2-3 eetlepels bloem
  • 200 ml Alpro® Cooking (of plantaardige kookroom)
  • 1-2 eetlepels Alpro® bakken en braden (plantaardige boter)
  • Citroensap (naar smaak)
  • Tuinkruiden (peterselie, bieslook, tijm, etc.)
  • Bladerdeegplakjes, bakjes of grissini’s voor erbij
  • Peper en zout
  • Olie of boter om te bakken

Stap 1

Kook de kipfilets en de gehaktballetjes gaar in de bouillon en snijd in reepjes. Zeef de bouillon.

 

Stap 2

Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Bak ze kort aan. Kook de erwten en sluimerboontjes beetgaar.

 

Stap 3

Smelt de Alpro® bakken en braden in een steelpan, voeg de juiste hoeveelheid bloem toe en roer tot een gladde massa. Roer op met de bouillon en de Alpro® Cooking en laat indikken. Kruid af naar wens. Geef de saus een frisse toets met een beetje citroensap.

 

Stap 4

Doe de kip, de balletjes en de groenten tezamen.

 

Stap 5

Bak ondertussen de bladerdeegplakjes/bakjes of grissini’s.

 

Stap 6

Werk af met tuinkruiden.

    Vorige post Volgende bericht