Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 250 g gehakt of tofugehakt (in balletjes)
- 250 g champignons
- 200 g verse erwten
- 100 g sluimerboontjes
- 100 ml Alpro® Cooking
- 4 bladerdeegbakjes of bladerdeegplakjes
- 500 ml groentenbouillon
- 40 g Alpro® Bakken en Braden
- 40 g bloem
- 1 citroen
- Groene tuinkruiden
- Peper, zout
- Kipkruiden
Voorbereiding
Stap 1
Kook de kipfilets en de gehaktballetjes gaar in de bouillon en snijd in reepjes. Zeef de bouillon.
Stap 2
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Bak ze kort aan. Kook de erwten en sluimerboontjes beetgaar.
Stap 3
Smelt de Alpro® bakken en braden in een steelpan, voeg de juiste hoeveelheid bloem toe en roer tot een gladde massa. Roer op met de bouillon en de Alpro® Cooking en laat indikken. Kruid af naar wens. Geef de saus een frisse toets met een beetje citroensap.
Stap 4
Doe de kip, de balletjes en de groenten tezamen.
Stap 5
Bak ondertussen de bladerdeegplakjes/bakjes of grissini’s.
Stap 6
Werk af met tuinkruiden.
Toon meer