Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 150-200 g gehaktballetjes
- 1 liter kippenbouillon
- 200 g champignons, in plakjes
- 150 g erwten (diepvries of vers)
- 150 g sluimererwten of sperziebonen
- 2-3 eetlepels bloem
- 200 ml Alpro® Cooking (of plantaardige kookroom)
- 1-2 eetlepels Alpro® bakken en braden (plantaardige boter)
- Citroensap (naar smaak)
- Tuinkruiden (peterselie, bieslook, tijm, etc.)
- Bladerdeegplakjes, bakjes of grissini’s voor erbij
- Peper en zout
- Olie of boter om te bakken
Stap 1
Kook de kipfilets en de gehaktballetjes gaar in de bouillon en snijd in reepjes. Zeef de bouillon.
Stap 2
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Bak ze kort aan. Kook de erwten en sluimerboontjes beetgaar.
Stap 3
Smelt de Alpro® bakken en braden in een steelpan, voeg de juiste hoeveelheid bloem toe en roer tot een gladde massa. Roer op met de bouillon en de Alpro® Cooking en laat indikken. Kruid af naar wens. Geef de saus een frisse toets met een beetje citroensap.
Stap 4
Doe de kip, de balletjes en de groenten tezamen.
Stap 5
Bak ondertussen de bladerdeegplakjes/bakjes of grissini’s.
Stap 6
Werk af met tuinkruiden.