Ingrediënten
Voor de taco's
- 450 gram schelvis (of een andere stevige witvis), in reepjes gesneden
- 1 eetlepel chipotle poeder
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel knoflookpoeder
Voor de koolsalade
- 1/2 krop rode kool, in reepjes gesneden
- 1/4 rode ui, fijngesneden
- 60 ml olijfolie
- 1/2 kopje koriander
- 1 eetlepel limoensap
Voor de avocadocrème
- 1 avocado
- 2 eetlepels limoensap
- 60 ml gewone yoghurt
- 1 lente-uitjes, gesnipperd
- Zout en peper naar smaak
Voor het serveren
- 1 pak maïstortilla's, opgewarmd
- feta om er over te strooien, optioneel
Voorbereiding
Stap 1
Marineer de vis: doe de vis in een middelgrote kom, voeg 1 eetlepel limoensap, de chipotle, en het knoflookpoeder toe en schep goed om tot alle vis bedekt is. Zet minimaal 20 minuten in de koelkast.
Stap 2
Maak intussen de koolsalade: roer in een middelgrote kom de rode kool, ui, olijfolie en koriander met 1 eetlepel limoensap door elkaar. Zet apart.
Stap 3
Maak de avocadocrème: gebruik een normale mixer of een staafmixer en meng het avocadovruchtvlees, de yoghurt en de lente-uitjes met 2 eetlepels limoensap en een beetje zout en peper tot een gladde, romige massa. Zet apart.
Stap 4
Bak de vis: verwarm de olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Bak de gemarineerde vis tot hij goudbruin en doorbakken is, dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
Stap 5
Opdienen en genieten: doe een schep avocadocrème op een warme tortilla en leg er een of twee stukken vis op. Maak het af met een schepje koolsalade en wat feta, indien gewenst.
TIPS
Drie manieren om tortilla’s te verwarmen
Onze favoriete methode om tortilla's op te warmen is in een droge koekenpan op het fornuis op matig vuur. Bak ze tot ze bruin beginnen te worden, ongeveer 30 seconden per kant. Je kunt ook stapels van 5 tortilla's in aluminiumfolie wikkelen en ze ongeveer 15 minuten in een oven van 180°C verwarmen. Als je veel trek hebt, doe je ze even in de magnetron. Leg een vochtig stuk keukenpapier op een stapeltje van 5 tortilla’s en doe ze in stappen van 30 seconden in de magnetron tot ze door en door heet zijn.
Maak het jezelf gemakkelijk
Onze keramische GreenPan koekenpannen met antiaanbaklaag bakken de vis mooi bruin en zijn in een handomdraai schoon, zonder te hoeven weken.