Frittata

Frittata met nieuwe aardappelen, doperwten en kerstomaatjes
30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 g nieuwe aardappelen
  • 1 rode ui
  • 250 g kerstomaatjes
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 4 eieren
  • 125 ml room
  • 100 g feta
  • 2 el bladpeterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ᵒC. Boen en snij ondertussen de aardappelen en kook ze beetgaarin ongeveer 15 minuten. Laat zeafkoelen en snijze vervolgens in plakjes.

Stap 2

Bereidnu de andere groenten voor. Spoel de kerstomaatjes schoon en laat de doperwten ontdooien. Snipper de ui en snij de bladpeterselie fijn.

Stap 3

Kluts in eenkom de eieren los en voeg de room, peterselie, peper en zout toe. Meng dit goed.

Stap 4

Verhit wat olijfolie in een grote braadpan. Zorg ervoor dat deze pan ook in de oven kan!Voeg de aardappelplakjes en ui toe en bak ditgedurende 5 minuten. Roer het geheel regelmatig door.

Stap 5

Schenk het eiermengsel over de aardappelplakjes. Strooi deerwten, kerstomaatjes en verkruimelde fetaer overheen. Laat een paar minuten bakkenen schuif de pan vervolgens in de oven. Laat het geheel garen totdat het ei gestold is. 

Toon meer