Ingrediënten
Voor de saus:
- 3 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels tamarindepasta
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel palmsuiker of bruine suiker
- 1 theelepel chilipeper (naar smaak)
Voor de Pad Thai:
- 200 g rijstnoedels
- 2 eetlepels plantaardige olie (zoals zonnebloemolie)
- 250 g kipfilet, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eieren, losgeklopt
- 100 g taugé
- 50 g pinda's, grof gehakt
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- Verse koriander, naar smaak
- Partjes limoen, om te serveren
- Zout, naar smaak
Stap 1
Maak de saus: meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Zet opzij.
Stap 2
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking en spoel ze goed met koud water, zodat ze niet gaan kleven.
Stap 3
Bak de kip: verhit ongeveer een eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de kip, samen met de lookin de pan, breng op smaak met zout en bak ongeveer 3-4 minuten tot de kip gaar is.
Stap 4
Kluts de eieren: schuif de kip naar één kant van de pan en schenk wat extra olie aan de andere kant. Giet de geklopte eieren in de pan en blijf roeren.
Stap 5
Maak de pad thai af: wanneer de eieren gaar zijn, maar nog wel een beetje vochtig, voeg je de saus toe aan de pan samen met de noedels, taugé en pinda's. Roer alles goed door elkaar tot de noedels door en door warm zijn.
Stap 6
Verdeel de pad thai over kommetjes en versier met de lenteui, koriander, wat extra pinda’s en een partje limoen.
Ga voor variatie – Vervang de kip door garnalen of ga voor vegetarisch met tofu, gebruik dan gewoon extra sojasaus in plaats van vissaus. Voeg meer groenten toe door de rijstnoedels te vervangen door courgettepasta.