Ingrediënten
- 50 g boter + wat extra voor het bakken
- 3 dl karnemelk
- 1 ei
- 200 g patisseriebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 g bosbessen
- 1 flesje esdoornsiroop
Voorbereiding
Stap 1
Smelt de boter in een pan Giet de karnemelk in een kom, voeg het ei toe en klop goed op. Voeg de gesmolten boter toe.
Stap 2
Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, het zout en de vanillesuiker. Klop het bloemmengsel geleidelijk door het beslag. Meng er 3/4 van de verse bosbessen doorheen. Zet de rest van de bosbessen aan de kant.
Stap 3
Verwarm een pannenkoekenpan op een matig vuur. Giet kleine lepels van het beslag in de pan en vorm pannenkoeken van zo’n 10 cm diameter. Bak 1 tot 2 minuten aan elke zijde.
Stap 4
Serveer de warme pannenkoeken met de rest van de bosbessen en de esdoornsiroop.