American pancakes met bosbessen en ahornsiroop

Een must-have voor je brunch! Ze zijn zoet, luchtig en smaken hemels.
5
5

Ingrediënten

  • 50 g boter + wat extra voor het bakken
  • 3 dl karnemelk
  • 1 ei
  • 200 g patisseriebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g bosbessen
  • 1 flesje esdoornsiroop

Voorbereiding

Stap 1

Smelt de boter in een pan Giet de karnemelk in een kom, voeg het ei toe en klop goed op. Voeg de gesmolten boter toe.

Stap 2

Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, het zout en de vanillesuiker. Klop het bloemmengsel geleidelijk door het beslag. Meng er 3/4 van de verse bosbessen doorheen. Zet de rest van de bosbessen aan de kant.

Stap 3

Verwarm een pannenkoekenpan op een matig vuur. Giet kleine lepels van het beslag in de pan en vorm pannenkoeken van zo’n 10 cm diameter. Bak 1 tot 2 minuten aan elke zijde.

Stap 4

Serveer de warme pannenkoeken met de rest van de bosbessen en de esdoornsiroop.

Toon meer