Doorgaan naar artikel
American pancakes met bosbessen en ahornsiroop

American pancakes met bosbessen en ahornsiroop

 

Ingrediënten

  • 125 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 30 g boter, gesmolten
  • 150 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 150 g verse bosbessen (3/4 door het beslag, rest om te serveren)
  • Esdoornsiroop, om te serveren

Stap 1

Smelt de boter in een pan Giet de karnemelk in een kom, voeg het ei toe en klop goed op. Voeg de gesmolten boter toe.

Stap 2

Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, het zout en de vanillesuiker. Klop het bloemmengsel geleidelijk door het beslag. Meng er 3/4 van de verse bosbessen doorheen. Zet de rest van de bosbessen aan de kant.

Stap 3

Verwarm een pannenkoekenpan op een matig vuur. Giet kleine lepels van het beslag in de pan en vorm pannenkoeken van zo’n 10 cm diameter. Bak 1 tot 2 minuten aan elke zijde.

Stap 4

Serveer de warme pannenkoeken met de rest van de bosbessen en de esdoornsiroop.

Vorige post Volgende bericht