Stoofschotel met een restje rijst

Te veel rijst gekookt? Met dit recept van Too Good To Go maak je er een smaakvolle stoofschotel mee! Gebruik dit recept als basis, maar voeg gerust extra restjes vlees of groenten toe. Zo krijgt dit gerecht elke keer een nieuwe twist. Verrassend makkelijk, verrassend lekker!
30 min
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 3 el boter
  • 1 kipfilet
  • 1/3 van een ui
  • 1 teentje knoflook
  • een stukje chilipeper (2 cm)
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 200 ml kippenbouillon
  • overschotje rijst
  • 1 ei
  • 1 blikje mais, afgegoten
  • fijngehakte peterselie
  • geraspte parmezaan

Voorbereiding

Stap 1:

Laat de boter smelten in de pan op een middelhoog vuur. Snijd de kipfilet in stukjes en bak mooi gaar. Haal uit de pan.

Stap 2:

Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook en de chilipeper fijn. 

Stap 3:

Bak de ui zo'n 8 minuten op een laag tot middelhoog vuur, tot de stukjes zacht zijn.

Stap 4:

Voeg de knoflook, de chilipeper en het paprikapoeder toe. Bak tot de aroma's vrij komen. 

Stap 5:

Voeg je restje rijst en de bouillon toe. Breng aan de kook.

Stap 6:

Voeg de mais, de parmezaan, de peterselie en het ei toe en laat sudderen. Voeg de kip toe en roer tot alles goed warm is.  

Stap 7:

Kruid met peper en zout. En dien op. 

 

Toon meer