Ingrediënten
- Boter (om te bakken)
- 300-400 g kipfilet
- 1 ui
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper (vers)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Overgebleven rijst (hoeveelheid naar wens)
- 200 ml bouillon (kippen- of groentebouillon)
- 100 g mais (uit blik of vers)
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- Handvol verse peterselie, fijngehakt
- 1 ei
- Peper en zout naar smaak
Stap 1:
Laat de boter smelten in de pan op een middelhoog vuur. Snijd de kipfilet in stukjes en bak mooi gaar. Haal uit de pan.
Stap 2:
Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook en de chilipeper fijn.
Stap 3:
Bak de ui zo'n 8 minuten op een laag tot middelhoog vuur, tot de stukjes zacht zijn.
Stap 4:
Voeg de knoflook, de chilipeper en het paprikapoeder toe. Bak tot de aroma's vrij komen.
Stap 5:
Voeg je restje rijst en de bouillon toe. Breng aan de kook.
Stap 6:
Voeg de mais, de parmezaan, de peterselie en het ei toe en laat sudderen. Voeg de kip toe en roer tot alles goed warm is.
Stap 7:
Kruid met peper en zout. En dien op.