Doorgaan naar artikel
Stoofschotel met een restje rijst

Stoofschotel met een restje rijst

Ingrediënten

  • Boter (om te bakken)
  • 300-400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper (vers)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Overgebleven rijst (hoeveelheid naar wens)
  • 200 ml bouillon (kippen- of groentebouillon)
  • 100 g mais (uit blik of vers)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak

Stap 1:

Laat de boter smelten in de pan op een middelhoog vuur. Snijd de kipfilet in stukjes en bak mooi gaar. Haal uit de pan.

Stap 2:

Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook en de chilipeper fijn. 

Stap 3:

Bak de ui zo'n 8 minuten op een laag tot middelhoog vuur, tot de stukjes zacht zijn.

Stap 4:

Voeg de knoflook, de chilipeper en het paprikapoeder toe. Bak tot de aroma's vrij komen. 

Stap 5:

Voeg je restje rijst en de bouillon toe. Breng aan de kook.

Stap 6:

Voeg de mais, de parmezaan, de peterselie en het ei toe en laat sudderen. Voeg de kip toe en roer tot alles goed warm is.  

Stap 7:

Kruid met peper en zout. En dien op. 

 

Vorige post Volgende bericht