Aardappel-pannenkoekjes

Liggen er nog enkele eenzame aardappelen in de kast? Laat ze niet slecht worden, maar gebruik ze voor dit heerlijke recept van Too Good To Go. Hartig ontbijt, snelle lunch of bijgerecht. Deze aardappelpannenkoekjes smaken altijd!
45 min
Bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 aardappelen, ongeveer 300 g
  • 1 ui, ongeveer 100 g
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 1/2 kl zout
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • zonnebloemolie
  • appelmoes, om te serveren

Voorbereiding

Stap 1:

Pel en raps de ui. Rasp ook de aardappelen. Doe beide in een kom.

Stap 2:

Voeg het ei, de bloem, het zout en de peterselie toe. Meng goed en laat 30 minuten rusten. Roer het mengsel na 30 minuten nogmaals goed door.

Stap 3:

Doe de zonnebloemolie in een braadpan en verhit op een middelhoog vuur. Test of de olie heet genoeg is door er wat beslag in te doen – het moet beginnen te pruttelen.

Stap 4:

Verdeel het aardappelmengsel in 4 porties en maak 4 Gromperekichelcher in de pan.

Stap 5:

Bak 2 à 3 minuten aan weerszijden. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier om de overtollige olie op te slorpen.

Stap 6:

Kruid met zout naar smaak en serveer meteen met wat appelmoes.

 

Toon meer