Ingrediënten
- 2 aardappelen, ongeveer 300 g
- 1 ui, ongeveer 100 g
- 1 ei
- 2 el bloem
- 1/2 kl zout
- 1 el peterselie, fijngehakt
- zonnebloemolie
- appelmoes, om te serveren
Voorbereiding
Stap 1:
Pel en raps de ui. Rasp ook de aardappelen. Doe beide in een kom.
Stap 2:
Voeg het ei, de bloem, het zout en de peterselie toe. Meng goed en laat 30 minuten rusten. Roer het mengsel na 30 minuten nogmaals goed door.
Stap 3:
Doe de zonnebloemolie in een braadpan en verhit op een middelhoog vuur. Test of de olie heet genoeg is door er wat beslag in te doen – het moet beginnen te pruttelen.
Stap 4:
Verdeel het aardappelmengsel in 4 porties en maak 4 Gromperekichelcher in de pan.
Stap 5:
Bak 2 à 3 minuten aan weerszijden. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier om de overtollige olie op te slorpen.
Stap 6:
Kruid met zout naar smaak en serveer meteen met wat appelmoes.