Doorgaan naar artikel
Aardappel-pannenkoekjes

Aardappel-pannenkoekjes

Stap 1:

Pel en raps de ui. Rasp ook de aardappelen. Doe beide in een kom.

Stap 2:

Voeg het ei, de bloem, het zout en de peterselie toe. Meng goed en laat 30 minuten rusten. Roer het mengsel na 30 minuten nogmaals goed door.

Stap 3:

Doe de zonnebloemolie in een braadpan en verhit op een middelhoog vuur. Test of de olie heet genoeg is door er wat beslag in te doen – het moet beginnen te pruttelen.

Stap 4:

Verdeel het aardappelmengsel in 4 porties en maak 4 Gromperekichelcher in de pan.

Stap 5:

Bak 2 à 3 minuten aan weerszijden. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier om de overtollige olie op te slorpen.

Stap 6:

Kruid met zout naar smaak en serveer meteen met wat appelmoes.

 

Vorige post Volgende bericht