Ingrediënten
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 150 g suiker
- Snufje zout
- 2 eieren
- 100 ml neutrale olie (bijv. zonnebloem- of koolzaadolie)
- 125 g yoghurt (bij voorkeur volle yoghurt)
- 1 tl vanille-extract
- 100 g pure chocolade (in stukjes of grof gehakt)
- 150 g bosbessen (vers of diepvries)
BEREIDINGSINSTRUCTIES:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak het beslag door in een kleine kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout door
-
elkaar te roeren. Klop in een middelgrote kom de eieren en doe de olie, de yoghurt en het vanille-
-
extract erbij. Giet het beslag bij het eiermengsel en roer alles tot een gladde massa. Voeg de pure
-
chocolade en de bosbessen toe.
-
Bak de muffins: vul de muffinvormpjes voor 3/4 en bak gedurende 30 minuten of tot er geen
-
beslag aan je tandenstoker blijft kleven als je erin prikt.
TIP
Wil je de muffinvormpjes vullen zonder morsen? Gebruik gewoon je ijslepel als minipollepel.