Ingrediënten
- 300 g volkoren tarwebloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 120 ml plantaardige of koolzaadolie
- 2 eieren
- 200 g rietsuiker
- 120 ml gewone volle yoghurt
- 1 theelepel vanille-extract
- Een snuifje zout
- 1 reep pure chocolade, in stukjes (ong. 85 g)
- 200g verse of diepgevroren bosbessen
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak het beslag door in een kleine kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout door
-
elkaar te roeren. Klop in een middelgrote kom de eieren en doe de olie, de yoghurt en het vanille-
-
extract erbij. Giet het beslag bij het eiermengsel en roer alles tot een gladde massa. Voeg de pure
-
chocolade en de bosbessen toe.
-
Bak de muffins: vul de muffinvormpjes voor 3/4 en bak gedurende 30 minuten of tot er geen
-
beslag aan je tandenstoker blijft kleven als je erin prikt.
TIP
Wil je de muffinvormpjes vullen zonder morsen? Gebruik gewoon je ijslepel als minipollepel.