Varkenshaasje Moelleux met aardappeltortilla en witte asperges

Signature Dish by Dinner on the Lake
Voor 2 personen

Ingrediënten

  • +/- 120 gram Varkenshaasje moelleux
  • 1dl Jus nature (vleessaus)
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 20 g knolselder
  • 10 g aïoli
  • 100 g boterboontjes
  • 2 st. witte asperges
  • 2 eieren
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Bak het varkenshaasje in de pan tot alle kanten goudbruin zijn aangeschroeid. Plaats het nadien nog 15 à 20 min in de oven op 180°C. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijdt hierna in fijne sneetjes met dikte naar keuze.

 

  • Maak de aardappeltortilla : rasp de aardappelen met de mandoline in lange slierten en meng deze met 2 eieren, peper en zout. Leg in een ovenschaal met bakpapier, druk goed aan en bak ze gedurende 40 min af in een oven van 130 °C. Nadien kan je deze in de gewenste vorm snijden.

     

    • Snijdt de knolselder in fijne julienne, stoof kort aan in een hete pan en dresseer op de aardappeltortilla. Werk af met aïoli.

     

    • Kook de boterboontjes en witte asperges in gezouten water. Grill nadien de witte asperges nog op de bbq voor een extra geroosterde smaak. Dresseer op een apart bordje en werk af met wat olijfolie, peper en zout.

     

    • Je kan zelf Jus nature maken maar ook inkopen in de supermarkt. Warm deze zachtjes op en serveer bij aan tafel.
    Toon meer