Doorgaan naar artikel
Thai shrimp salad

Thai shrimp salad

INGREDIËNTEN:

Voor de noedels & groenten:

  • 200 g ei-noedels
  • Zout (voor het kookwater)
  • Sesamolie (of andere neutrale olie)
  • Peper en zout naar smaak
  • 100 g paksoi, fijn gesneden (rauw)
  • 1 zoete paprika, fijn gesneden
  • 100 g Chinese kool, fijn gesneden (rauw)

Voor de scampi’s:

  • 200 g scampi’s (gepeld en schoongemaakt)
  • Olie (voor grillen)

Voor de Thai hoisin saus:

  • Hoisinsaus (hoeveelheid naar smaak)
  • Eventueel andere ingrediënten voor de saus (bijvoorbeeld sojasaus, limoensap, knoflook, chili, honing – dit hangt af van jouw recept)

BEREIDINGSINSTRUCTIES:

  • Kook de einoedels in gezouten water, giet ze af na de gaartijd en overspoel met koud water zodat ze afkoelen.

 

  • Meng deze in een kom met (sesam) olie, peper en zout en de fijn gesneden paksoi, zoete paprika en chinese kool (rauw) en dresseer deze in een mooi bord. 

 

  • Grill de scampis in een grillpan of op de BBQ en dresseer ze bij de noedels.

 

  • Meng alle ingrediënten voor de thai hoisin saus samen en roer goed door tot een homogene massa.

 

  • Werk de salade af met de crispy-uitjes, fijn gesneden lente-ui en de thai beef saus.

 

  • Enjoy your sharing plate!
Vorige post Volgende bericht