INGREDIËNTEN:
Voor de noedels & groenten:
- 200 g ei-noedels
- Zout (voor het kookwater)
- Sesamolie (of andere neutrale olie)
- Peper en zout naar smaak
- 100 g paksoi, fijn gesneden (rauw)
- 1 zoete paprika, fijn gesneden
- 100 g Chinese kool, fijn gesneden (rauw)
Voor de scampi’s:
- 200 g scampi’s (gepeld en schoongemaakt)
- Olie (voor grillen)
Voor de Thai hoisin saus:
- Hoisinsaus (hoeveelheid naar smaak)
- Eventueel andere ingrediënten voor de saus (bijvoorbeeld sojasaus, limoensap, knoflook, chili, honing – dit hangt af van jouw recept)
BEREIDINGSINSTRUCTIES:
- Kook de einoedels in gezouten water, giet ze af na de gaartijd en overspoel met koud water zodat ze afkoelen.
- Meng deze in een kom met (sesam) olie, peper en zout en de fijn gesneden paksoi, zoete paprika en chinese kool (rauw) en dresseer deze in een mooi bord.
- Grill de scampi’s in een grillpan of op de BBQ en dresseer ze bij de noedels.
- Meng alle ingrediënten voor de thai hoisin saus samen en roer goed door tot een homogene massa.
- Werk de salade af met de crispy-uitjes, fijn gesneden lente-ui en de thai beef saus.
- Enjoy your sharing plate!