Ingrediënten
Voor de currypasta
- 1 stengel citroengras (in stukjes gesneden)
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 groene chilipepers (meer of minder naar smaak)
- 2 cm verse gember (geschild)
- Een handvol verse koriander
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel vissaus (vervangbaar door sojasaus voor een vegetarische versie)
Voor de curry
- 200 g tofu (in blokjes gesneden)
- 1 bos groene asperges (in stukjes gesneden)
- 100 g sluimererwten
- 3 à 4 eetlepels currypasta (zelfgemaakt uit bovenstaande)
- 200 ml Alpro® Cooking (plantaardige room)
Stap 1
De currypasta bereiden is heel simpel : gewoon alles mixen! Doe het citroengras, de lente-uitjes, de knoflook, de groene pepers, de gember en de koriander in een blender en mix tot een glad geheel. Voeg daarna het limoensap en de vissaus toe en mix alles tot een gladde pasta.
Stap 2
Bak de tofublokjes op een hoog vuur totdat ze goudbruin zijn. Voeg de asperges, sluimererwten en 3 à 4 eetlepels currypasta toe. Roerbak 1 minuut.
Stap 3
Giet Alpro® Cooking bij de curry, roer goed en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.
Stap 4
Tijd om te smullen! Serveer indien gewenst met rijst.