Stoofpotje vegan met groene curry

Dé vegan dream voor fans van de Aziatische keuken.

Ingrediënten

  • 2 el Alpro® Bakken en Braden
  • 600 g tofu (reepjes of blokjes)
  • 300 g groene asperge (punten, gehalveerd in de lengte)
  • 200 g sluimerwten (in reepjes)
  • Bosje verse basilicum
  • 1 rode peper (in ringen)
  • 800 ml Alpro® Cooking
  • 4 stengels citroengras (grofgehakt)
  • 8 lente-uien (grofgehakt)
  • 5 teentjes knoflook (grofgehakt)
  • 4 cm gember (geraspt)
  • 3 groene pepers (zaadlijsten verwijderd)
  • Bosje coriander (grofgehakt)
  • 2 limoenen (voor het sap)
  • 2 el vissaus
  • Rijst voor als afwerking

Voorbereiding

Stap 1

De currypasta bereiden is heel simpel : gewoon alles mixen! Doe het citroengras, de lente-uitjes, de knoflook, de groene pepers, de gember en de koriander in een blender en mix tot een glad geheel. Voeg daarna het limoensap en de vissaus toe en mix alles tot een gladde pasta.

Stap 2

Bak de tofublokjes op een hoog vuur totdat ze goudbruin zijn. Voeg de asperges, sluimererwten en 3 à 4 eetlepels currypasta toe. Roerbak 1 minuut.

Stap 3

Giet Alpro® Cooking bij de curry, roer goed en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.

Stap 4

Tijd om te smullen! Serveer indien gewenst met rijst.
Toon meer