Ingrediënten
Voor de wafels
- 240 g bloem
- 45 g ruwe rietsuiker
- 10 g bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 500 ml melk of amandeldrink
- 3 eieren, gesplitst
- 80 ml maisolie
- 1 zeer rijpe banaan
- 4 eetlepels pindakaas
- 50 g donkere chocolade, callets of fijngehakte chocolade
Voor erbij
- Pindakaas
- 100 g donkere chocolade, callets of fijngehakte chocolade
- 50 ml room
- 50 ml melk
- 25 g suiker
Voorbereiding
Stap 1
Meng de bloem, de rietsuiker, het bakpoeder en zout in een mengkom.
Stap 2
Meng in een andere kom het eigeel, de melk en maisolie en roer goed door elkaar. Plet de banaan en roer onder deze mengeling, samen met de pindakaas.
Stap 3
Meng de natte en droge mengelingen en roer ze kort door elkaar.
Stap 4
Klop de eiwitten op en roer ze door het beslag tot een mooi geheel.
Stap 5
Roer er tot slot de chocolade door. Laat het deeg rusten, terwijl het wafelijzer opwarmt. Roer nog kort door elkaar, want de chocolade zakt naar de bodem.
Stap 6
Leg de Liège platen in je GreenPan wafelijzer en kies met de settingsknop voor Liège. Kies hoe licht/donker je jouw wafeltjes wil, begin eventueel aan de lichtere kant en vertrek van daaruit als je donkerdere wafeltjes wil. Kies met de Texture knop of je zachte dan wel krokante wafeltjes wil. Druk op Start. Het voorverwarmen start en van zodra je wafelijzer de vereiste temperatuur bereikt heeft, zal er een geluidssignaal te horen zijn.
Stap 7
Bak telkens 2 Brusselse wafels en hou ze warm in de oven op 100°C. Serveer met meer pindakaas en warme chocoladesaus.
Voor de warme chocoladesaus
Maak een warme chocoladesaus door de melk en de room, samen met de suiker, tot net onder het kookpunt op te warmen. Doe de donkere chocolade in een mengkom en giet er de warme vloeistof in porties over. Roer goed, zodat de chocolade smelt.
Bak je wafels vooraf. Zin in een echt wafelfestijn of wil je goed voorbereid zijn? Bak je wafels vooraf en laat ze afkoelen op een grill. Daarna kan je ze bewaren in de diepvries, verpakt in een luchtdicht doosje of per 3 in folie. Leg eventueel een laagje bakpapier tussen iedere wafel. Laat je wafels ontdooien en warm ze op in het opgewarmde wafelijzer, een toaster of eventueel in de (microgolf)oven.