Ingrediënten
Voor het gebraad:
-
Varkensgebraad (grootte naar keuze)
Rub:
- Zout
- Zwarte peper
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Eventueel andere kruiden naar smaak (bijv. cayennepeper, komijn)
- Aluminiumfolie
- Appelsap of appelciderazijn (enkele lepels)
Voor de BBQ saus:
- Ketchup
- Appelciderazijn
- Bruine suiker
- Worcestersaus
- Mosterd
- Knoflookpoeder
- Paprikapoeder
- Eventueel hete saus of cayennepeper naar smaak
Voor de koolsla:
- Kool (bijvoorbeeld witte of groene kool)
- Wortelen (geraspt)
Dressing:
- Mayonaise
- Azijn (bijvoorbeeld appelazijn)
- Suiker
- Zout en peper
Overige:
- Hamburgerbroodjes
Stap 1
Gebraad: Voeg de ingrediënten van de rub samen en masseer het rondom het vlees. Wikkel het gebraad in aluminiumfolie en laat 12 tot 24 uur rusten in de koelkast. Neem het gebraad de laatste 2 uur uit de koelkast om het terug op kamertemperatuur te brengen. Verwarm de oven voor op 110 °C en plaats het vlees erin. Het is klaar wanneer de kerntemperatuur 90 tot 93 °C heeft bereikt. Afhankelijk van de grootte van het gebraad neemt dit ongeveer 10 uur in beslag. Haal het gebraad uit de oven en giet er enkele lepels appelsap of appelciderazijn over. Laat een halfuurtje rusten. Trek tot slot het botermalse vlees in draderige pluksels met twee vorken.
Stap 2
BBQ saus: Breng alle ingrediënten samen in een kom en klop met behulp van een mixer tot een mooi en glanzend geheel.
Stap 3
Koolsla: Snij de kool in stukken en rasp de wortelen. Breng alle ingrediënten voor de dressing samen en giet over de kool en wortelen. Roer goed zodat de dressing gelijkmatig is verdeeld.
Stap 4
Serveer het varkensvlees op een hamburgerbroodje met daarop de BBQ saus en koolsla. Smakelijk!
Tips
Kruiden van Mill & Mortar
Smokey Sally is een kruidenmix voor alle liefhebbers van een lekker intense BBQ smaak. Het unieke aroma van Spaanse paprika geeft deze blend haar mooie gerookte smaak. Gebruik Smokey Sally bij wit vlees, in een marinade met olie, azijn en zout. Of gebruik voor een overheerlijke pulled pork.