INGREDIËNTEN:
- 400 g penne
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
- 2 takjes verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 takje verse oregano
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 250 ml groentebouillon
- 150 ml room (bijv. kookroom of plantaardige variant)
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas (plus extra voor afwerking)
- 2 bollen burrata
- Verse peterselie, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en zwarte peper, naar smaak
Stap 1
Breng een grote pot water aan de kook.
Stap 2
Verwarm onze Featherweights stoofpot op een middelhoog vuur en bak er de sjalotten in tot ze goudbruin zijn. Voeg de paprika, verse tijm, oregano en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout.
Stap 3
Bak de paprikareepjes gedurende 15 tot 18 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en balsamicoazijn toe, en bak gedurende een minuut mee. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel sudderen op een middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
Stap 4
Kook de penne al dente. Verwijder de kruidentakjes uit de saus en voeg de room toe. Mix de saus tot een glad geheel in de blender.
Stap 5
Giet de penne af. Voeg hem terug toe aan de pot, giet de saus erover en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer de saus door de pasta op een laag vuur, zodat de Parmezaanse kaas kan smelten. Roer tot slot de peterselie door de pasta.
Stap 6
Serveer de pasta en voeg de burrata toe. Werk af met een beetje olijfolie, Parmezaanse kaas en zwarte peper. Smakelijk!