Kabeljauw in de oven

Geen fan van ingewikkelde visrecepten? Probeer dan onze makkelijke ovenschotel! Deze verse kabeljauw krijgt een frisse, zuiderse toets met kappertjes, kerstomaatjes en olijven. Heerlijke, pure smaken!
35 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilets, met vel
  • 400 g kerstomaatjes
  • 1/2 puntpaprika, rood
  • 1 puntpaprika, geel
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 130 g olijven, gemengd
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm, vers
  • 2 takjes rozemarijn

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de vis in zes stukken en de paprika’s in ringetjes. Plet de knoflookteentjes.


Stap 2

Leg alle groenten, kruiden, kappertjes en olijven in een stoofpan (wij gebruikten de Barcelona Evershine) of ovenschaal. Schik er de vis tussen. Besprenkel royaal met olijfolie, zodat alle ingrediënten bedekt zijn. Kruid af met peper en zout. Zet de schaal in de koelkast als je deze schotel op voorhand maakt.


Stap 3

Als je gasten er zijn, kan je de ovenschaal uit de koelkast halen. Verwarm de oven voor op 180°C.


Stap 4

Zet de schaal in de oven. Na 20 tot 25 minuten garen op 180 °C is je schotel klaar. Smakelijk!


Tips

  • Je kan je elke vissoort gebruiken die je lekker vindt. Vervang de kabeljauw bijvoorbeeld door zalm of zeebaars.
  • Perfect match? Serveer met krokante aardappelblokjes - uit de Airfryer bijvoorbeeld!
Toon meer