Ingrediënten
- 300 g speltbloem
- 7 g gist
- 6 g zout
- 1 tl suiker
- 180 ml lauw water
- 2 takjes rozemarijn (fijngesneden)
- 2 takjes tijm (fijngesneden)
- 12 groene olijven (in plakjes gesneden)
Voorbereiding
Stap 1
Doe het water in een kom. Voeg de gist en de suiker toe, laat even staan tot het mengsel bubbelt.
Stap 2
Meng de bloem, het zout, het gistmengsel en 2 el olijfolie in de kom van je keukenrobot. Kneed gedurende ±10 min tot je een soepel, licht plakkerig deeg krijgt.
Stap 3
Neem een kom en vet ze in met olijfolie. Leg het deeg in de kom en draai het rond tot alle kanten bedekt zijn met de olie. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg een uur rijzen.
Stap 4
Haal het deeg uit de kom en druk het een beetje plat. Leg bakpapier of een bakmatje in het bakje van de Airfryer en leg vervolgens het deeg in het bakje. Druk er met je vingers kuiltjes in.
Stap 5
Doe 3 el olijfolie in een kommetje, voeg de fijngehakte kruiden en knoflook toe. Bestrijk het deeg met het kruidenmengsel, voeg de olijven toe en bestrooi met een beetje grof zeezout. Dek het bakje met het focacciadeeg af en laat opnieuw 30 min rijzen.
Stap 6
Bak het brood gedurende 15 min op 180°C in de Airfryer en klaar. Smakelijk!