INGREDIËNTEN:
Voor de vulling:
- 2 kipfilets, in dunne reepjes gesneden
- 250 g gemengd of rundergehakt
- Peper en zout, naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ knolselder, in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 prei, in ringen gesneden
- 100 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel kerriepoeder
- 500 ml kippenbouillon
- 200 ml kokosmelk
Voor de afwerking:
-
4 à 6 bladerdeeggebakjes (vol-au-vent pasteitjes), kant-en-klaar of zelfgebakken
-
Verse kruiden naar smaak (bijv. peterselie of bieslook)
Stap 1
Snijd de kipfilets in dunne reepjes, kruid het gehakt met peper en zout en maak er kleine balletjes van.
Stap 2
Zet de omnicooker op Sear/Sauté, voeg de boter en de olijfolie toe en stoof hierin eerst de balletjes tot ze mooi kleuren. Roer voorzichtig om. Schep ze uit de pot en zet opzij.
Stap 3
Bak nu de kipreepjes rondom mooi bruin.
Stap 4
Voeg de ui, knolselder en look toe en laat deze even mee stoven. Blus met de witte wijn en laat helemaal inkoken.
Stap 5
Voeg de bloem en het kerriepoeder toe en roer dit er even goed doorheen.
Stap 6
Zet de omnicooker op Sauce en voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bleekselder, prei en balletjes toe. Laat alles zachtjes garen gedurende 15 tot 20 min. Voeg tot slot de kruiden toe.
Stap 7
Vul de bladerdeeggebakjes met de ragout en klaar. Smakelijk