INGREDIËNTEN:
- 500 g gehaktballetjes (vooraf gerold of kant-en-klaar)
- 1 grote ui, in ringen gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel gedroogde uitjes (of extra fijngehakte ui)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml runderbouillon
- 1 eetlepel juspoeder (of instant jusmix)
- Zout en peper, naar smaak
- Olie of boter, om in te bakken
Stap 1
Bak de gehaktballetjes gedurende enkele minuten in een pan tot ze goudbruin zijn. Voeg ze vervolgens toe aan de slowcooker.
Stap 2
Bak de uienringen in dezelfde pan als de gehaktballetjes en voeg ze daarna toe aan de slowcooker.
Stap 3
Voeg de tomatenpuree, worcestershiresaus, mosterd, oregano, gedroogde uitjes, knoflook, runderbouillon en juspoeder toe aan de slowcooker. Kruid met peper en zout.
Stap 4
Laat alles zachtjes sudderen gedurende 4u (programma ‘high’) of 8u (programma ‘low’).
Tip:
Garneer de gehaktballetjes met tijm en serveer met romige aardappelpuree en verse groenten. Smakelijk!