Ingrediënten
- 300 g gepelde scampi's, het darmkanaal verwijderd
- 50 g ongezouten pindanoten
- 1 el arachideolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 5 lente-uitjes, in schuine plakjes
- 60 ml zoete chilisaus
- 400 g rijstnoedels, 2 minuten geweekt in warm water
- 2 kroppen paksoi, in dunne plakjes
- 100 g taugé 1 limoen
- 2 el vissaus (naar smaak, vissaus is een zoutvervanger)
- 1 bosje verse koriander
Voorbereiding
Stap 1
Hak de pindanoten in stukken en bak ze 1 minuut in een verwarmde wok, tot ze licht geroosterd zijn. Zet opzij. Verwarm in dezelfde wokpan 1 eetlepel arachideolie op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en lente-uitjes 1 tot 2 minuten, tot ze zacht zijn.
Stap 2
Roer er de zoete chilisaus en een scheut water onder en doe er de geweekte noedels bij. Roerbak nog een minuut of 3.
Stap 3
Doe er dan de plakjes paksoi en de rauwe scampi's bij en laat nog 3 tot 5 minuten bakken.
Stap 4
Breng op smaak met fijngehakte koriander (bewaar wat voor straks), het limoensap en 2 eetlepels vissaus.Garneer met de geroosterde pindanoten en wat korianderblaadjes.