Pad Thai met garnalen

Heerlijk Oosters wokgerecht
20 min
4

Ingrediënten

  • 300 g gepelde scampi's, het darmkanaal verwijderd
  • 50 g ongezouten pindanoten
  • 1 el arachideolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 5 lente-uitjes, in schuine plakjes
  • 60 ml zoete chilisaus
  • 400 g rijstnoedels, 2 minuten geweekt in warm water
  • 2 kroppen paksoi, in dunne plakjes
  • 100 g taugé 1 limoen
  • 2 el vissaus (naar smaak, vissaus is een zoutvervanger)
  • 1 bosje verse koriander

Voorbereiding

Stap 1

Hak de pindanoten in stukken en bak ze 1 minuut in een verwarmde wok, tot ze licht geroosterd zijn. Zet opzij. Verwarm in dezelfde wokpan 1 eetlepel arachideolie op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en lente-uitjes 1 tot 2 minuten, tot ze zacht zijn.

Stap 2

Roer er de zoete chilisaus en een scheut water onder en doe er de geweekte noedels bij. Roerbak nog een minuut of 3.

Stap 3

Doe er dan de plakjes paksoi en de rauwe scampi's bij en laat nog 3 tot 5 minuten bakken.

Stap 4

Breng op smaak met fijngehakte koriander (bewaar wat voor straks), het limoensap en 2 eetlepels vissaus.Garneer met de geroosterde pindanoten en wat korianderblaadjes.

Toon meer