Ingrediënten
- 50 g pindanoten (gehakt)
- 1 eetlepel arachideolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 3 lente-uitjes (in ringetjes)
- 3 eetlepels zoete chilisaus
- 100 ml water (scheutje)
- 200 g noedels (geweekt)
- 150 g paksoi (in plakjes)
- 200 g rauwe scampi’s (gepeld en schoongemaakt)
- 1 handje verse koriander (fijngehakt, plus wat blaadjes voor garnering)
- Sap van 1 limoen
- 2 eetlepels vissaus
Stap 1
Hak de pindanoten in stukken en bak ze 1 minuut in een verwarmde wok, tot ze licht geroosterd zijn. Zet opzij. Verwarm in dezelfde wokpan 1 eetlepel arachideolie op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en lente-uitjes 1 tot 2 minuten, tot ze zacht zijn.
Stap 2
Roer er de zoete chilisaus en een scheut water onder en doe er de geweekte noedels bij. Roerbak nog een minuut of 3.
Stap 3
Doe er dan de plakjes paksoi en de rauwe scampi's bij en laat nog 3 tot 5 minuten bakken.
Stap 4
Breng op smaak met fijngehakte koriander (bewaar wat voor straks), het limoensap en 2 eetlepels vissaus.Garneer met de geroosterde pindanoten en wat korianderblaadjes.